Diari La Veu del País Valencià
Neutralitzat el grup gihadista responsable dels atemptats a Barcelona i Cambrils

Els Mossos d’Esquadra van abatre ahir a Subirats (Alt Penedès) Younes Abouyaaqoub, presumpte autor material de la matança a la Rambla de Barcelona. El mort portava “adherit al cos” un cinturó d’explosius simulats, com ja van fer els suposats terroristes abatuts la matinada del divendres a Cambrils. Els fets es van produir en una gasolinera de Repsol d’aquesta localitat situada a 50 quilòmetres de Barcelona, després que la policia catalana rebera avisos de diferents ciutadans que havien identificat el presumpte terrorista caminant pel municipi.

Durant el dia d’ahir, els Mossos van distribuir diverses imatges d’Abouyaaquob i van demanar la col·laboració ciutadana per a capturar-lo. Després de confirmar la mort d’Abouyaaqoub, els Mossos han comunicat que els dotze objectius inicials en relació amb els atemptats de Barcelona i Cambrils estan morts o detinguts. Concretament, hi ha quatre detinguts i huit presumptes terroristes morts, alguns en l’accident a Alcanar mentre manipulaven material explosiu i d’altres abatuts pels Mossos en diferents operacions policials. Tot i això, la policia catalana ha remarcat que la investigació no es tanca encara i que segueixen treballant-hi.

La víctima número quinze

Younes Abouyaaqoub no seria només el responsable de la matança de Barcelona, sinó també l’assassí de Pau Pérez, el jove de Vilafranca del Penedès que va aparéixer apunyalat dins d’un vehicle a Sant Just Desvern. Després d’uns dies d’incertesa, hui les autoritats han confirmat que es tracta de la víctima número 15 de l’episodi de terrorisme a Catalunya.

Segons la investigació policial, l’autor de l’atropellament massiu a la Rambla va aconseguir abandonar el lloc, travessar el Mercat de la Boqueria i anar caminant fins a l’avinguda de la Diagonal, a l’altura de la zona universitària, on va assassinar Pérez per a furtar-li el cotxe i fugir de la ciutat.

Durant la fugida es va saltar un control de trànsit a la Diagonal, on va deixar una agent ferida. Finalment, va abandonar el vehicle a Sant Just Desvern, on la policia li va perdre la pista. Quan es van acostar al cotxe, van trobar a dins el cos de Pérez mort per ferides d’arma blanca.

Comparteix

Icona de pantalla completa