Moragues anuncia un reforç del 20% d'efectius de seguretat en la Cordà de Paterna

Es col·locaran barreres físiques en els punts de major afluència de públic i es realitzaran controls entre Policia Nacional i Policia Local
/ Paterna
22 agost 2017 01:00h

El delegat del Govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, ha presidit hui la Junta de Seguretat de la Cordà de Paterna al costat de l'alcalde de Paterna, José Antonio Sagredo. Entre les mesures preses per a enguany es troba un reforç tant d'efectius com de mesures especials per a les festes de la localitat i per a la Cordà, que se celebrarà el diumenge dia 27 d'agost.

El delegat de Govern ha anunciat que hi haurà un increment d'un 20% d'efectius per a garantir i vetlar per la seguretat de la Cordà, que enguany ha sigut declarada pel Govern Festa d'Interés Turístic Nacional.

Així mateix s'adoptaran un altre tipus de mesures especials, com ara la col·locació de barreres físiques, les barreres New Jersey, blocs de formigó per a bloquejar accés de vehicles a les zones de major afluència i una intensificació de controls entre Policia Nacional i Policia Local.

Moragues ha assenyalat que s'està incidint cada vegada més en la coordinació amb les policies locals, ja que, a l'efecte de mobiliari urbà, com ara la col·locació de tests i bol·lards, la competència és de l'Ajuntament. "Com en anys anteriors, la coordinació entre els cossos policials a Paterna és molt bona", ha dit.

A més, s'intensificarà la custòdia del camió que transporta la pólvora i que és competència de la Guàrdia Civil, qui és la responsable de controlar la pólvora que es llance per la nit; més de mil quilos en els 70.000 coets que es cremaran en menys de 30 minuts la matinada del diumenge 27 d'agost al dilluns 28.

La Guàrdia Civil supervisarà l'emmagatzematge i transport del material pirotècnic que llançaran els tiradors acreditats, més de 361 tiradors (310 homes i 51 dones), que tenen el carnet d'expert que atorga la Federació Interpeñas en col·laboració amb l'Ajuntament.

La Cordà, Festa d'Interés Turístic Nacional

Juan Carlos Moragues ha subratllat la importància de la declaració per part del Govern de la Cordà com a Festa d'Interés Turístic Nacional.

"És un merescut reconeixement perquè la Cordà és una festa representativa de la cultura valenciana i amb ressò mundial. Estem segurs que el diumenge es viurà una nit històrica", ha assenyalat Moragues.

next