Hyperloop UPV presenta a Califòrnia el seu prototip de tren del futur

L'equip d'estudiants valencians participa en una competició mundial de l'empresa SpaceX
/ València
23 agost 2017 01:00h
L\'equip de la Universitat Politècnica de València presenta la seua càpsula The Atlantic II.

L'equip d'estudiants de la Universitat Politècnica de València Hyperloop UPV presenta a Califòrnia el seu prototip de tren del futur. Aquests estudiants s'hi troben allà per a participar d'ací dos dies en la competició mundial Hyperloop Pod Competition II, apadrinada per l'empresa SpaceX i el seu fundador Elon Musk.

En el seu viatge als Estats Units, l'equip va fer abans una parada a Indiana, a la Universitat de Purdue, amb qui han arribat a un acord de col·laboració de treball de cara al cap de setmana de la competició, segons expliquen en un comunicat. Aquesta universitat ha servit de base d'allotjament i de treball per a rematar els últims detalls. 

Després, l'equip s'ha traslladat a Los Angeles per a presentar i provar el seu prototip a la seu de SpaceX, en un tub de 15 km construït per a la competició, que se celebrarà des d'aquest divendres fins al diumenge. La càpsula ha estat batejada com The Atlantic II, perquè ha fet falta la col·laboració internacional per al desenvolupament d'aquest nou mètode de transport.

L'equip valencià aspira a ser el més ràpid en la competició. A més, el prototip destaca per ser un dels primers pods –com anomenen les càpsules– totalment autònom, alimentat per un sistema energètic provat al buit i que funciona gràcies a uns imants, afirmen. El prototip està controlat per un sistema de navegació que utilitza més de 50 sensors i tecnologies de big data per a assegurar un funcionament a prova d'errors, en un ambient on no funciona el sistema GPS.

Hyperloop UPV ja va participar en la primera competició organitzada per l'agència aeroespacial, on va aconseguir els premis al Millor Disseny de Concepte i Millor Subsistema de Propulsió. ​​

next