L'AVL portarà a Estellés per 140 municipis en exposicions sobre la seua vida i obra

10.000 persones ja han visitat esta mostra al centre del Carme
1 gener 2013 01:00h
Redactaveu /València
 
Este projecte l’ha anunciat el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramón Ferrer, que impulsa la iniciativa. Fins a hui, unes 10.000 persones s'han acostat al Centre del Carme a conéixer la figura del poeta de Burjassot.
 
Amb estes exposicions itinerants de format reduït, es busca "aproximar la figura i, fonamentalment, l'obra del poeta de Burjassot a les noves generacions de valencians i valencianes", ha apuntat Ferrer.
 
A cadascun dels municipis on es mostre, es farà una conferència sobre Vicente Andrés Estellés i s’exposaran llibres de l’autor i també les obres que parlen d’ell.
 
A més, la mateixa mostra que estos dies s'exposa al Museu del Carme, serà portada a Castelló i Alacant.
 
Esta exposició ret homenatge a Estellés al 20é aniversari de la seua mort. Hi trobarem una retrospectiva de la seua vida, ja que s’han revisat cadascuna de les facetes personals i literàries de l'escriptor: l'Estellés familiar, professional i literat; la seua extensa producció poètica; les traduccions de la seua obra; la seua influència en la societat valenciana, així com la producció musical i teatral que té com a referència la poesia d'Estellés.

next