Diari La Veu del País Valencià
Les donacions de sang pugen un 1,81% en estiu

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha informat aquest dijous que entre l’1 de juliol i el 22 d’agost s’han obtingut 22.045 donacions de sang, un 1,81% més que en el mateix període del 2016. En aquest temps s’han comptabilitzat 2.058 donants nous, mentre que el 2016 en van ser 1.865.

Per demarcacions, fins al 22 d’agost, a la d’Alacant s’han obtingut 7.752 unitats; a la de Castelló, 2.621, i a la de València, 12.672; xifres que superen les dades del 2016 en les mateixes dates (6.821 unitats a la demarcació d’Alacant, 2.546 a la de Castelló i 12.284 a la de València).

Montón ha facilitat aquestes xifres durant una visita al Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, “organisme que durant aquest estiu ha facilitat que els ciutadans puguen seguir donant sang a través dels 200 punts de donació habilitats a les zones més turístiques, platges, càmpings i poblacions de turisme rural”, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Agraïment de Montón als donants

La consellera ha agraït la solidaritat de totes les persones que s’han acostat a donar sang durant els mesos de juliol i agost, “perquè gràcies a eixe gest altruista se salven vides cada dia” als hospitals valencians. “A l’estiu acostem els punts de donació a la ciutadania per a facilitar l’afluència de donants i aconseguir les unitats de sang imprescindibles per a poder fer front a les necessitats dels hospitals de la Comunitat Valenciana”, ha assegurat.

En l’actualitat, 37 valencians de cada mil han donat sang alguna vegada en la seua vida. Qualsevol persona que gaudisca de bona salut, pese més de 50 quilos i tinga entre 18 i 65 anys es pot convertir en donant de sang i salvar, amb el seu acte, tres vides, ha apuntat la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa