Diari La Veu del País Valencià
Un helicòpter fumiga la part baixa del Xúquer per a combatre la mosca negra

Era un dia molt esperat per a la majoria de pobles de la Ribera afectats per la mosca negra, un insecte que causa molts problemes de salut als veïns que viuen prop del riu.

Ahir a la vesprada, i després de mesos de tràmits i sol·licituds, amb el vistiplau de Salut Mediambiental, un helicòpter de l’empresa Lokímica va realitzar un tractament aeri sobre aquelles zones del riu Xúquer més afectades per la mosca negra. En concret, les actuacions es van realitzar a la zona de piragües del terme d’Algemesí i als assuts de Sueca i Cullera.

La regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca, Isabel Jiménez, ha manifestat a Diari La Veu que aquest tractament “hauria sigut molt més efectiu en els mesos d’hivern, durant els quals baixa més aigua pel Xúquer que no ara a l’estiu, encara que aquesta acció minvarà molt la proliferació de la mosca negra”.

“S’ha pressionat molt les autoritats competents perquè se n’adonaren que la plaga era un qüestió de salut pública”, ha afegit Jiménez des de l’Ajuntament de Sueca. Cal recordar que la Regidoria de Medi Ambient va sol·licitar a principis d’any aquesta fumigació.

La regidora també ha recalcat que el permís de fumigació aèria es prolongarà fins a finals d’any, “però el que nosaltres volem és que a primeries del 2018 es puga fer un altre tractament per l’efectivitat”.

Des de fa un any i mig, la majoria de municipis d’ambdues Riberes s’han unit en el Consorci Mediambiental per a abordar aquesta problemàtica, tant la de la mosca negra com la del mosquit tigre. Tècnics i alcaldes han ressaltat la importància de treballar junts per a ser més efectius.

Rubén Bueno, representant de l’empresa Lokímica, representant del Consorci de la Ribera, la regidora de Medi Ambient de Sueca, Isabel Jiménez i el regidor de Medi Ambient de Cullera, Hugo Font, al costat de l’helicòpter.

Comparteix

Icona de pantalla completa