La Filmoteca d'Estiu projecta per primera vegada 'Moonlight' en versió original amb subtítols en valencià

La pel·lícula de Barry Jenkins tanca les projeccions d'enguany als Jardins del Palau de la Música
/ València
25 agost 2017 01:00h
\'Moonlight\' és la segona producció amb menor pressupost que aconsegueix l\'Oscar a la Millor Pel·lícula.

La Filmoteca d'Estiu projecta demà i diumenge, a les 22.30 hores, als Jardins del Palau de la Música, la pel·lícula Moonlight, de Barry Jenkins. Les dues sessions, que seran les que tancaran aquesta edició de la Filmoteca d'Estiu, es podran veure en versió original amb subtítols en valencià.

El director general de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos, ha remarcat que "la Filmoteca d'Estiu projecta per primera vegada en la seua història una pel·lícula en versió original amb subtítols en valencià. Aquesta iniciativa és un altre pas més perquè la nostra llengua estiga integrada amb total normalitat en l'agenda cultural de l'IVC".

Dividida en tres actes, Moonlight narra la infància, adolescència i maduresa de Chiron, un jove afroamericà, orfe de pare, que creix en un suburbi depressiu i conflictiu de Miami. En el seu camí explorarà la sexualitat i haurà de fer front als conflictes d'una família desestructurada. Cadascuna de les tres parts està filmada amb registres narratius i estètics molt distints entre si, que estan d'acord amb l'evolució del protagonista i la seua època. Moonlight és la primera pel·lícula de temàtica LGTB amb un repartiment íntegrament compost per actors i actrius de raça negra. També és la segona producció amb menor pressupost que aconsegueix l'Oscar a la Millor Pel·lícula. L'actor Mahershala Ali és el primer musulmà que aconsegueix guanyar un Oscar (Millor Actor de Repartiment). La gran sorpresa de la passada edició dels Oscar és un subtil relat iniciàtic entorn d'un despertar vital i emocional d'un afroamericà gai.

Organitzada per l'IVC, la Filmoteca d'Estiu és possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de València, que cedeix els Jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, el patrocini de Gas Natural Cegas i la col·laboració de Cerveza Turia. El preu de l'entrada general és de 3,50 euros i la taquilla s'obri a les 21.00 hores.

 

next