Diari La Veu del País Valencià
VAM!-Rambleta, arranca un cicle de música valenciana a partir del 28 de febrer
RedactaVeu / València

Es tracta d’una sèrie de concerts organitzats per la Valencian Music Association, col·lectiu format per cinc empreses valencianes de direcció i producció musical (LaCasaCalba, MésdeMil, Metrònom, Pro21cultural i Recolze Produccions), que es va crear per a donar visibilitat als artistes valencians i el gran moment d’efervescència creativa que travessen.

Així, el cicle començarà el 28 de febrer amb el gran protagonista de la música tradicional valenciana, Pep Gimeno ‘Botifarra’ qui, acompanyat del seu grup habitual i de la Banda Municipal de Canals, presentarà l’espectacle ‘Botifarra a banda’, amb què està “arrasant” al País Valencià.

El xativí porta més de 30 anys bolcat en la difusió del cançoner tradicional valencià -cants de batre, jotes malaguenyes, romanços-. Amb el seu carisma i el seu original estil que combina modernitat i tradició, ‘Botifarra’ ha venut milers de discos i ha actuat en centenars d’escenaris valencians, catalans, i també d’alguns països europeus.

El músic compartirà escenari amb Ovidi Twins, un grup que fusiona estils tan diversos com la cançó d’autor, el ‘reggae’, el ‘punk’ i el ‘cabaré’ i que acaba de publicar el seu tercer disc, un treball carregat d’humor i surrealisme dedicat als animals que ens envolten i als que habiten al nostre interior.

Abril i maig

El segon lliurament del cicle, el 25 d’abril, serà a càrrec d’un altre xativí, Feliu Ventura, un artista que ha complit 20 anys de carrera musical i que, per a celebrar-ho, ha publicat un disc de versions, cançons i homenatges als artistes que han marcat la seua trajectòria.

Aquest treball porta el nom de ‘Referents’ i serà presentat de manera exclusiva en aquest concert a La Rambleta, amb una banda de músics creada per a l’ocasió i amb la participació d’alguns artistes que han acompanyat Ventura tots aquests anys.

L’últim concert del primer lliurament d’aquest cicle serà el 23 de maig i estarà protagonitzat per Òscar Briz i Clara Andrés, dos cantautors que vindran a presentar els seus nous treballs discogràfics.

Són els primers lliuraments d’un cicle que continuarà després de l’estiu amb noves propostes que pretenen establir un itinerari musical i destacar el bon estat de salut que travessa la música valenciana.

Les entrades eixiran a la venda pels canals habituals de Rambleta. El preu és de 10 euros per concert, i es pot comprar també un abonament per als tres concerts per 22 euros.

“BOTIFARRA” – El vetlatori (Barcelona, gener de 2010).

OVIDI TWINS “Parotet”

Comparteix

Icona de pantalla completa