Diari La Veu del País Valencià
Els valencians criden No tinc por

Desenes de persones s’han concentrat aquest dissabte de vesprada a València, Alacant i Castelló en repulsa pels atemptats de la setmana passada a Barcelona i Cambrils, sota el lemes No tinc por i Tots som Catalunya.

A la concentració de la capital valenciana, celebrada a la plaça de l’Ajuntament, han participat la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra; la tinent d’alcalde, Consol Castillo; regidors com la de Seguretat Ciutadana, Anaïs Menguzzato o el de Comerç, Carlos Galiana; l’eurodiputada del PSOE Inmaculada Rodríguez Piñeiro i la síndica de Ciutadans a les Corts, Mari Carmen Sánchez; a més de representants de Podem, Unió Sindical Obrera, PACMA, el Col·lectiu Lambda i Avant, entre d’altres.

Des de la Pl. d l’Ajuntament, #València mostra la seua solidaritat amb les víctimes i tota la societat catalana #NoTincPor #TotsSomCatalunya pic.twitter.com/r8UpNTWIDg

Oltra: “El terrorisme no representa cap religió”

Mónica Oltra ha destacat que la protesta ha sigut “un moment per a estar al costat de Barcelona, al costat de les víctimes i en contra d’aquells que sembren el terror entre la població d’ací i de qualsevol part del món”.

“Hem d’adonar-nos que el terrorisme es venç amb la unitat de totes les persones, independentment de la llengua que parle cadascú, del color de la seua pell o de la seua religió i que al final el terrorisme és una expressió de la barbàrie que es venç amb democràcia”, ha defensat.

La vicepresidenta ha valorat el paper de “la gent que s’ha bolcat amb les víctimes, per a cuidar-les, transportar-les i protegir-les” i que encapçalen la manifestació de Barcelona. “Ells són els que representen el millor de les societats democràtiques avançades, i això és el que la unitat democràtica ha de defensar”, ha insistit.

Oltra ha explicat als mitjans que un manifestant de religió musulmana s’ha apropat a parlar amb ella durant la manifestació i li ha assegurat que per a ell “la seua religió és un missatge de pau”. La vicepresidenta de la Generalitat ha reivindicat que el terrorisme “no representa cap religió, cap nacionalitat ni cap color de pell”.

La comunitat musulmana es concentra a Castelló

A Alacant la concentració s’ha produït a la plaça de la Muntanyeta i hi ha assistit l’alcalde de la ciutat, Gabriel Echávarri, a més de representants de diversos grups polítics.

Castelló de la Plana també s’ha concentrat en solidaritat amb les víctimes de la matança, en aquest cas a la plaça de Maria Agustina. A la capital de la Plana Alta aquest dissabte al migdia un centenar de persones de la comunitat musulmana s’han reunit al mateix lloc amb lemes com ara El terror no té religió i l’imam del Grau ha llegit un manifest de condemna dels atemptats.

Comparteix

Icona de pantalla completa