Diari La Veu del País Valencià
Barcelona dóna resposta al terror amb una marxa multitudinària

Prop de mig milió de persones s’han manifestat aquest dissabte de vesprada a Barcelona per a condemnar els atemptats de la setmana passada a Barcelona i Cambrils. La marxa, que ha recorregut el Passeig de Gràcia fins a arribar a la plaça Catalunya, ha estat encapçalada per membres de les forces de seguretat, personal d’emergències i ciutadans que van tindre un paper destacat en la resposta a la tragèdia.

A l’acte cívic han participat el rei Felip VI; el president del govern espanyol, Mariano Rajoy; el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre altres representants polítics, com ara el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; el secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, o el president de Ciudadanos, Albert Ribera. La manifestació ha acabat amb la lectura d’un manifest per part de l’actriu Rosa María Sardá i de l’activista Míriam Hatibi.

Puig: “És un dia fonamental per a recordar els absents”

Fins a Barcelona s’ha desplaçat el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que a l’arribada a la mobilització ha demanat la lluita de “tot el món contra el terrorisme” i ha assegurat que la societat “no té por” tot i els atemptats. “És un dia fonamental per a recordar els absents, que han de formar part de la nostra memòria perquè algú, des del fanatisme, va decidir acabar amb les seues vides”. Prèviament, el cap del Consell ha visitat el lloc de l’atac a Barcelona, la Rambla, i els altars alçats durant els últims dies per part de la ciutadania amb flors i espelmes.

A la mobilització de la capital catalana també han participat l’alcalde de València, Joan Ribó; la secretària general del PP valencià, Eva Ortiz; el secretari d’organització del PSPV, José Muñoz; la diputada de Compromís Mireia Mollà; i el portaveu autonòmic de Ciutadans, Fernando Giner, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa