Diari La Veu del País Valencià
Suspenen per problemes tècnics la primera sessió de cinema subtitulat en valencià a la Filmoteca d’Estiu

La Filmoteca d’Estiu de València va suspendre aquest dissabte la primera projecció de la la pel·lícula Moonlight, de Barry Jenkins, per problemes tècnics. La projecció, la primera en versió original amb subtítols en valencià de la història de la Filmoteca d’Estiu, es podrà veure aquest diumenge en la sessió que tancarà aquesta edició de l’esdeveniment cinematogràfic.

Els espectadors que van comprar una entrada per a la sessió d’aquest dissabte podran assistir gratuïtament a la sessió d’aquest diumenge, a les 22.30 hores, als Jardins del Palau de la Música, mostrant el tiquet. Si prefereixen que els retornen els diners, hauran d’acudir a la guixeta del teatre Rialto a partir de dimarts.

Primera pel·lícula LGTB amb tots els actors de raça negra

Dividida en tres actes, Moonlight narra la infància, adolescència i maduresa de Chiron, un jove afroamericà, orfe de pare, que creix en un suburbi depressiu i conflictiu de Miami. En el seu camí explorarà la sexualitat i haurà de fer front als conflictes d’una família desestructurada. Cadascuna de les tres parts està filmada amb registres narratius i estètics molt distints entre ells, que estan d’acord amb l’evolució del protagonista i la seua època.

Moonlight és la primera pel·lícula de temàtica LGTB amb un repartiment íntegrament compost per actors de raça negra. També és la segona producció amb menor pressupost que aconsegueix l’Oscar a la Millor Pel·lícula. L’actor Mahershala Ali és el primer musulmà que aconsegueix guanyar un Oscar (millor actor de repartiment). La gran sorpresa de la passada edició dels Oscar és un subtil relat iniciàtic entorn d’un despertar vital i emocional d’un afroamericà gai.

Organitzada per l’IVC, la Filmoteca d’Estiu és possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de València, que cedeix els Jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, el patrocini de Gas Natural Cegas i la col·laboració de Cerveza Turia. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros i la taquilla s’obri a les 21.00 hores.

Comparteix

Icona de pantalla completa