Compradors de Ribera Salud abandonaren una gestió sanitària en Kentucky 'perquè no era rendible'

Morera pregunta si el Govern valencià 'considera que aquesta empresa està capacitada per a gestionar Ribera Salud i, el més preocupant, si el Consell té garanties que no passarà ací el mateix que passà a Kentucky'
11 febrer 2014 01:00h
RedactaVeu / València
 
En les preguntes registrades pel síndic de Compromís, es demana al Consell que es posicione i done el seu parer sobre l’empresa que vol adquirir Ribera Salud i el fet d’haver abandonat una gestió pública perquè no era rendible. En aquesta línia, Morera pregunta si el Govern valencià “considera que aquesta empresa està capacitada per a gestionar Ribera Salud i, el més preocupant, si el Consell té garanties que no passarà ací el mateix que passà a Kentucky, on l'empresa deixà sense atenció sanitària a 140.000 persones”.
 
Segons Morera, “suposem que el conseller Llombart i que el president Fabra són coneixedors de com actua aquesta empresa, perquè la premsa valenciana en el seu dia es fa ver ressò de les reunions amb representants de la mercantil a les qual hi assistiren els dos dirigents valencians. Si no saben el que passà a Kentucky, malament, i si ho saben, ens agradaria que ens digueren a les valencianes i valencians i, més concretament als afectats directes per la gestió de Ribera Salud,  què pensa fer el Consell i si ja han previst mecanismes per evitar una fugida i l’abandonament de la gestió”.
 
Des de Compromís consideren que els negocis amb la sanitat pública, “són un perill per al sistema i per a l’atenció de milers d’usuaris. La salut mai pot ser un negoci i advertim al Consell que anem a estar molt vigilants amb el que passe a Ribera Salud”, segons Morera.

next