Hipercor entorpeix l'eixida de la crisi d'El Corte Inglés

La davallada de vendes de la cadena d'hipermercats enterboleix la recuperació del gegant de la gran distribució

El Corte Inglés aconsegueix millorar en beneficis i vendes però fa curt. El gegant espanyol de la gran distribució va obtindre un benefici net de 161,86 milions d'euros en el seu últim any fiscal, entre març del 2016 i febrer del 2017, un 2,4% més que en l'exercici anterior.

Les vendes de la companyia presidida per Dimas Gimeno van créixer un 2% fins als 15.505 milions d'euros, mentre que l'Ebitda (el benefici brut, abans d'impostos) va repuntar un 7,5% fins a assolir els 981 milions d'euros. "Estem en condicions d'afirmar que 2016 ha sigut el tercer any de la recuperació", ha assegurat Gimeno aquest diumenge davant de la junta d'accionistes.

El resultat, tanmateix, no compleix les exigències del xeic qatarià Al Thani, propietari del 10% del grup. El magnat va injectar 1.000 milions d'euros en El Corte Inglés el 2015 a canvi que l'empresa augmentara l'Ebitda un 12% en tres anys. Segons informa Economía Digital, la cadena hauria d'augmentar un 17,5% aquest indicador per a complir els objectius de l'inversor.

Hipercor perd un 5,7% de vendes

Totes les línies de negoci han millorat resultats amb l'excepció d'Hipercor. La cadena d'hipermercats, en ple procés de fusió amb els grans magatzems El Corte Inglés, va aconseguir una facturació de 1.322,14 milions d'euros, un 5,7% menys que en l'exercici anterior. La davallada de l'Ebitda és major, del 12,9%, fins als 71,94 milions.

L'altra divisió que decreix en vendes és Viajes El Corte Inglés, que va facturar 2.396 milions d'euros (-1,6%) per l'evolució dels tipus de canvi a Llatinoamèrica. El seu benefici brut va caure un 18,2% respecte a l'exercici anterior, fins als 2.396 milions d'euros.

La principal línia de negoci del grup, la de grans magatzems, va créixer un 2,8% en vendes fins als 9.716 milions d'euros; mentre que el seu Ebitda va repuntar un 20,6% fins als 652 milions d'euros. L'increment de vendes més accentuat va ser el de Seguros El Corte Inglés, que va augmentar un 44% les vendes, seguit d'Sfera (+7,3%).

Els supermercats Supercor també van millorar en vendes (+2%) fins als 613 milions i van registrar un Ebitda de 27,6 milions, un 30,3% més que en l'exercici anterior.

Sense compromís de reduir deute

Pel que fa al deute net, ha crescut un 1,3% fins als 3.877 milions d'euros, situació "còmoda" segons fonts del grup citades per Europa Press, que asseguren que no hi ha cap compromís amb la banca per a reduir-lo.

Les inversions del grup es van incrementar un 3,5% fins als 368 milions d'euros, amb reformes als grans magatzems de Plaça Catalunya i Francesc Macià, a Barcelona. El Corte Inglés és l'empresa privada amb més empleats de l'Estat: compta amb 91.690 treballadors.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat