Carlet comença les festes amb les revetles més multitudinàries de la Ribera

/ Carlet
29 agost 2017 01:00h

Les festes de Carlet (de l'1 al 10 de setembre) sempre s'han caracteritzat per la varietat d'activitats adaptades que s'ofereixen. Des dels més menuts fins als més grans tenen cabuda en la programació de la localitat. 

Enguany, l'encarregat de l'organització de la setmana dedicada als patrons, Sant Bernat, Maria i Gràcia, corre a càrrec de l'Ajuntament. L'últim any que es van organitzar les festes des del consistori fou el 2013, després sempre hi ha hagut colles d'amics que han volgut ser els protagonistes de la festa.

Però, enguany, el que té clar la Regidoria de Festes "és que el major protagonista de la festa carletina és cada carletí que s'aprope a viure-la al costat de nosaltres. Els veïns són els vertaders protagonistes", segons explica a Diari La Veu Josep Mur, regidor de Festes. Per a Mur, les festes són moments "per a retrobar-es amb els amics i coneguts al carrer, a la plaça, a les revetles. Són moments de convivència".

Des de l'Ajuntament s'espera molta participació en cada acte. També en els esmorzars populars de l'home i de la dóna i en el posterior Campionat de Truc, en què hi participen cada vegada més dones. Per altra banda, les revetles de Carlet són les més conegudes de la comarca. Es contracten dues orquestres cada nit perquè la música sone fins a les 8 de la matinada a la plaça Major, on els joves acomiaden les nits per a donar pas al següent dia.

La paella carletina, el tobogan aquàtic i la traca quilomètrica tornaran enguany a les festes del municipi després d'haver-ho fet per primera vegada l'any passat. Tanmateix, enguany, com a novetat, les encarregades de fer les paelles seran les 7 comissions falleres, "imprescindibles en la vida de la ciutat, molt participatives i molt entregades al poble", segons Josep Mur.

Com a segon any, es continua amb la figura del pregoner, en aquest cas una dóna valenta i molt lliurada per la ciutat: Lara Hernandorena, una professional del mon de la dansa amb escola pròpia a Carlet i amb un llarg currículum.

Descargas

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next