Diari La Veu del País Valencià
Un de cada quatre compradors de vivendes és estranger

Els estrangers impulsen la recuperació del mercat immobiliari valencià. Així ho indiquen les dades del Col·legi de Registradors de la Propietat, segons les quals el 25,5% de les compres de vivenda durant el segon trimestre de l’any les van realitzar ciutadans de fora de l’Estat, un percentatge que duplica la mitjana estatal (13%).

El País Valencià va ser la tercera autonomia amb més pes d’adquisició de cases per part de ciutadans estrangers, després de Canàries i Balears. Per demarcacions, la d’Alacant va ocupar el segon lloc de l’Estat, amb un 39,6% de compres a càrrec d’estrangers, només superada per Tenerife (39,7%). La demarcació de Castelló ocupa la desena posició (14,4%), mentre que la de València va registrar un 9,2%.

Pel que fa al tipus de compravenda, de les 17.420 operacions realitzades al territori valencià entre abril i juny, 15.034 van correspondre a vivenda usada. Alacant va ser la tercera demarcació de l’Estat amb més compravenda de vivenda de segona mà, amb 9.040 operacions registrades; mentre que València ocupa la cinquena posició.

Hipoteques més curtes

Les dades dels registradors constaten un repunt de la contractació d’hipoteques de tipus fix, que ja representen un 46% del total al País Valencià. El període mitjà dels nous crèdits hipotecaris és de 21 anys i 8 mesos, un dels més baixos de l’Estat.

L’import mitjà dels nous crèdits hipotecaris finançats va ser de 81.997 euros, lluny dels 115.769 euros de mitjana del conjunt de l’Estat. Aquest import situa la valenciana com la quarta autonomia amb menor endeutament hipotecari per vivenda. Pel que fa a la quota mensual de la hipoteca, per als valencians va quedar fixada en 403 euros mensuals, mentre que al conjunt de l’Estat va ascendir a 535,9 euros mensuals.

Comparteix

Icona de pantalla completa