L’Alcúdia, amb l’abstenció del PP, es pronuncia contra la llei de l’avortament

L'Ajuntament ix en defensa del dret a decidir de les dones
11 febrer 2014 01:00h

RedactaVeu / L’Alcúdia.

L'Ajuntament de l'Alcúdia aprovà, amb l'abstenció del PP, una moció conjunta de Compromís i PSPV pel dret a decidir de les dones i contra de la nova regulació de la interrupció voluntària de l'embaràs.

Paco Sanz, portaveu de Compromís denuncià que la proposta de Gallardón suposa un retrocés inacceptable dels drets de les dones a decidir sobre el propi cos i una agressió directa als drets i llibertats de les dones, que de portar-se a terme les deixa desemparades per gestionar la seua vida.

Aquest avantprojecte suposa una retrocés brutal respecte als avanços i conquistes aconseguides al llarg dels anys i que culminaren en 2010 amb una llei de terminis, llargament demandada, que va superar la restrictiva llei de 1985. El retrocés és tan gran que al nostre país el dret a l'avortament quedarà pràcticament prohibit, en ser tan reduït el número de casos en què es podrà aplicar.

Per al regidor de Compromís la proposta de llei presentada pel Ministre de Justícia no respon a una demanda de la societat espanyola, sinó més bé, a la d’un reduït sector de la societat més integrista de caràcter religiós i ultraconservador. Des de la racionalitat i la aconfessionalitat i el respecte a la llibertat de les dones, la llei s’ha de basar no en els motius per interrompre un embaràs, sinó en els terminis.

L'Ajuntament de l'Alcúdia denuncia que la proposta de llei presentada pel PP naix des de la hipocresia i el fanatisme que ens retorna als temps on l’avortament era privilegi de les classes altes, i fomenta així, la discriminació per raons econòmiques que tornarà a abocar les dones a avortaments clandestins augmentant el risc sobre la vida i la seua salut.

La moció acaba afirmant que un fill, no ha de ser mai una imposició, sinó una elecció lliure i responsable. Per això es defensa que la maternitat lliure, ha de ser un dret absolutament inqüestionable per qualsevol força política i govern.

L'Ajuntament de l'Alcúdia aprovà en el plenari defensar el dret a decidir de les dones respecte a la seua maternitat i una llei que garantitze la salut sexual i reproductiva, la interrupció voluntària de l'embaràs, la prevenció, l'educació sexual en totes les etapes educatives i la coeducació.

Com a conclusió se sol·licita al Govern espanyol la retirada de l’avantprojecte de reforma de la llei de l’avortament anunciada pel ministre Gallardón i rebutjar així la regressió que suposaria la seua aprovació. Per entendre, que aquesta proposta de llei vulnera la llibertat de la dona en relació a la seua maternitat, coarta la seua capacitat de decisió i posa en greu risc la seua salut sexual i reproductiva.

next