Diari La Veu del País Valencià
El PP espanyol desembarca a Alboraia aquest cap de setmana

Mariano Rajoy presidirà dissabte la cloenda de la Unió Interparlamentària que se celebrarà des de divendres a Alboraia. La reunió aplegarà càrrecs electes del partit de les cambres legislatives estatals i dels diferents territoris. El PP espanyol ha confirmat hui la presència del seu president i també de la número 2 i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, a més de l’assistència del coordinador general, Fernando Martínez-Maillo.

La formació no ha concretat la llista exacta dels membres del govern espanyol que acompanyaran la cúpula del PP, però està previst que hi compareguen alguns dels membres de l’executiu de Rajoy. La trobada de parlamentaris s’ha de celebrar en un saló de la platja de la Patacona d’Alboraia, segons va informar el PP a començaments d’agost.

La visita de Mariano Rajoy a València és la primera des que va acudir a començaments d’abril al Palau de Congressos per a la ratificació d’Isabel Bonig com a presidenta del PPCV. Des d’aleshores s’han produït alguns conflictes entre les direccions valenciana i espanyola del partit que han obligat Bonig a recular en la seua postura al voltant de la reivindicació d’un millor sistema de finançament autonòmic.

El segon motiu de fricció també va arribar tot just es va reelegir Bonig. L’intent de la presidenta de fer caure Vicente Betoret del comandament del PP de la província de València es va frenar des de la direcció espanyola. La crisi ha donat com a resultat la formació d’una gestora encapçalada per Rubén Moreno, l’ajornament del congrés de la demarcació i els dubtes al voltant del lideratge de Bonig i la seua idoneïtat com a candidata a la Generalitat en 2019.

La visita a València es produeix dues setmanes abans que Rajoy acudisca a un altre acte semblant a Barcelona quan només quedaran 15 dies per a la celebració del referèndum per la independència, previst per a l’1 d’octubre.

Comparteix

Icona de pantalla completa