Diari La Veu del País Valencià
Antonio Rodes (Proyectos Temáticos) relleva Mazón al capdavant de la Ciutat de la Llum

El director general de la Sociedad Proyectos Temáticos de la Comunidad Valenciana, Antonio Rodes, assumeix una nova responsabilitat, en aquest cas, sense remuneració. Segons recull el Butlletí Oficial del Registre Mercantil (Borme), el 21 d’agost va rellevar Miguel Mazón com a conseller delegat de la Ciutat de la Llum, el complex cinematogràfic construït a Alacant pel Consell d’Eduardo Zaplana per 343 milions d’euros i que resta tancat.

El canvi de comandament és la conseqüència lògica de la liquidació de l’empresa pública Ciudad de la Luz S.A. per indicació de Brussel·les. L’empresa que absorbirà els actius i els passius de la societat que gestionava els estudis de cinema fantasma és Proyectos Temáticos, que des de novembre del 2015 té al capdavant Rodes.

El paper del conseller delegat cessant, Miguel Mazón, ha sigut determinant en les negociacions del Consell amb la Comissió Europea per a paralitzar el procés de venda del complex. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea va considerar la inversió feta com una ajuda il·legal i va condemnar la Generalitat a retornar els fonts destinats a construir els estudis de cinema, amb la qual cosa l’única solució semblava traure el complex a subhasta.

Mazón, rescatat de la jubilació per a posar ordre en els comptes de Ciutat de la Llum, va ser un dels encarregats de recopilar tota la documentació necessària per a convéncer l’executiu comunitari de no malvendre els estudis de cine. En aquest sentit, el fins ara conseller delegat va dissenyar el plec de condicions de la segona subhasta del complex amb la pretensió d’evitar perdre la inversió realitzada.

La Generalitat va destinar 343 milions d’euros a la construcció de la Ciutat de la Llum.

En aquest sentit, el veterà gestor va arrancar a la Comissió Europea l’autorització perquè la mesa de contractació poguera rebutjar plans de negoci presentats pels aspirants i també perquè les ofertes no pogueren ser inferiors a la meitat del preu d’eixida, de 94,4 milions d’euros.

Dació en pagament

Finalment, sense que cap comprador adquirira la Ciutat de la Llum, la Comissió Europea va acceptar la cessió de tots els actius i passius de Ciutat de la Llum (SPTCV) a canvi que la Generalitat es comprometera a no destinar les instal·lacions cinematogràfiques a activitats econòmiques durant els pròxims 15 anys. Una mena de dació en pagament de la qual es va salvar una part del recinte, la que inclou l’escola de cinema.

Mazón, vinculat al PSPV, va ser secretari general de la Conselleria d’Economia durant l’últim govern de Joan Lerma i després va ocupar una regidoria a l’Ajuntament de València fins al 1999. Posteriorment, va ser membre del Consell d’Administració d’RTVV del 2000 al 2011.

El Borme també recull la revocació, com a apoderada de Ciudad de la Luz S.A., de Carolina Marín, directora financera del complex des del 2005 fins al seu nomenament en juny d’enguany com a responsable de la Direcció d’Administració de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

Comparteix

Icona de pantalla completa