El Museu Arqueològic revisa les vitrines de la Dama d'Elx després de trobar-hi una formiga

El Ministeri de Cultura assegura que el personal del museu ha comprovat que la Dama es troba "en perfecte estat"

El Ministeri de Cultura ha informat aquest dimarts que el Museu Arqueològic Nacional (MAN) ha iniciat la revisió de les seues vitrines i ha reforçat el sistema de control de plagues després de detectar, divendres passat, la presència d'una xicoteta formiga en la vitrina de la Dama d'Elx.

En un comunicat, ha detallat que la Dama, en estar realitzada amb material inorgànic (pedra calcària), no pot veure's afectada pels insectes. En tot cas, els experts en conservació del museu han realitzat una revisió de la peça i es troba en perfecte estat. Aquest mateix dimarts, l'Ajuntament d'Elx havia demanat explicacions als dirigents del museu i del ministeri.

"El Museu està subjecte a un protocol de conservació preventiva i duu a terme revisions i neteges de manera sistemàtica a l'interior de les vitrines. No cal preocupar-se ni generar alarmes, ja que han funcionat tots els protocols", ha dit el director general de Belles arts i Patrimoni Cultural, Luis Lafuente.

Per la seua banda, el director del Museu, Andrés Carretero, ha assenyalat que "els tècnics i el personal de sala del Museu han actuat amb rapidesa. Quan van detectar la presència del xicotet animal en la vitrina, van avisar el departament de Conservació per a procedir a la seua eliminació i retirada. Posteriorment, s'ha realitzat un tractament ràpid de desinsectació. Des de llavors no s'ha detectat presència de més insectes en aquesta o en altres instal·lacions expositives del museu".

Aquest dimecres, l'empresa instal·ladora de les vitrines durà a terme una revisió exhaustiva de les mateixes per a conèixer per on va poder accedir l'insecte i aplicar les mesures que es consideren oportunes perquè un incident així no es torne a produir.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat