Diari La Veu del País Valencià
L’equip Hyperloop UPV, entre els deu millors en la POD Competition a Los Angeles

The Atlantic II, el prototip de tren que circula a 1.000 quilòmetres per hora en un tub al buit de l’equip Hyperloop de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha sigut un dels deu millors en la POD Competition, celebrada aquest dilluns a Los Angeles (Califòrnia), el guanyador del qual ha sigut l’equip alemany #WARRHyperloop, després de posar el tren a la major velocitat.

L’equip valencià va aconseguir arribar fins a l’últim dels tests abans d’arribar al tub, “una àrdua tasca que va ser possible gràcies a l’incessant treball de tot l’equip en la seu d’SpaceX al costat dels advisors i fins i tot al taller de casa”, ha indicat el centre universitari en un comunicat. A més, va ser capaç de testar tots els seus sistemes en la càmera de buit d’Hyperloop i va aconseguir moure el prototip de forma autònoma en la pista de proves a l’aire lliure. “Els jutges d’SpaceX van quedar impressionats”, han manifestat. D’aquesta manera, Hyperloop UPV va crear un prototip “únic” que és totalment autònom, 100% elèctric i preparat per al buit que levita a altes velocitats de forma passiva gràcies a esquís amb imants i pensant sempre en l'”escalabilitat del sistema”.

Així mateix, han agraït el suport dels companys, de la universitat i dels patrocinadors: “Ens agradaria donar les gràcies a tots els partners del projecte, especialment a la UPV, Altran, Istobal, Mahle i Purdue University, per ajudar al fet que aquesta aventura es faça realitat. Creiem que hem de seguir treballant i trencant barreres”, han assenyalat. El fundador d’SpaceX i Hyperloop, Elon Musk, ha explicat que necessiten una raó per la qual alçar-se tots els matins i ja estan treballant en un equip per a la pròxima competició, que tindrà lloc a l’estiu del 2018. Quan arriben a València, presentaran en la UPV el prototip i l’experiència durant la competició i obriran la convocatòria per a noves admissions.

Comparteix

Icona de pantalla completa