Diari La Veu del País Valencià
Fabra sobre el tancament de Canal 9: ‘Vam fer el que vam haver de fer’
Europa Press / València

Fabra, en una entrevista en el programa Hoy por hoy de la Cadena Ser, ha reconegut el model de gestió de la ràdio i televisió públiques “podria haver sigut millor” i ha reconegut que “va haver-hi molts errors”. “Però no solament en aquesta televisió, en totes”, ha matisat.

Entre ells, ha admès que “no” és normal que la presidenta de l’Associació de Víctimes del Metro 3 de Juliol, Beatriz Garrote, no fóra entrevistada mai en la televisió fins al dia en què es van tallar les emissions, però ha recordat que ell sí que la va rebre.

Amb tot, ha incidit que mantenir RTVV era “insostenible” perquè no podien assumir el cost de 40 milions d’euros que implica la readmissió de la plantilla afectada per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) després de la resolució del Tribunal Superior de Justícia. “Si jo tinguera cobertes totes les despeses en Educació, Sanitat i Serveis Socials i tinguera aquests 40 milions, aquesta situació no s’hauria donat”, ha afirmat.

Fabra ha rebutjat que hi haguera balafiament, però ha indicat que no solament en el País Valencià, sinó en tot l’Estat espanyol “es va viure una època en la qual es pensava que tot era molt fàcil, que havíem de renunciar a coses que sempre ens havien funcionat, com el suport al sector industrial, i agafar altres aventures que va produir un moment de riquesa molt puntual però que no albergava una societat que puga consolidar un projecte”.

“Ens equivoquem tots i en tots els llocs i açò ha fet que hàgem viscut la crisi més dura de la democràcia”, ha constatat Fabra, qui ha recalcat que “ara és moment de rectificar i donar suport als sectors industrials”.

Fabra, preguntat per com se sent en “no poder tirar la culpa a l’herència del PSOE”, ha replicat: “a mi m’agrada parlar de futur mai del passat” perquè “el passat no el podem canviar, però el futur sí” i ha insistit que cal “corregir les coses que no ens han portat res bo”. “És cert, hi ha hagut coses que no les hem fetes bé, cal rectificar i demanar perdó”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa