Diari La Veu del País Valencià
Sandra Gómez dóna la benvinguda als més de 200 joves que treballaran a l’Ajuntament de València

La regidora de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha donat la benvinguda aquest dimecres a més de 200 joves que treballaran durant un any al consistori després d’haver sigut seleccionats dins de la iniciativa ‘Anem!’ i del Programa d’Incentius a la Contractació de Persones Joves no Qualificades (EMPUJU).

Aquests joves, que percebran un salari anual entre els 18.000 i 26.000 euros bruts anuals, van iniciar el seu contracte laboral a mitjan agost i desenvoluparan funcions pròpies d’obra de paleta, jardineria, pintura, fusteria, lampisteria, electricitat, neteja i informació mediambiental, entre d’altres.

Durant la rebuda, Gómez ha subratllat “la rellevància d’aquesta nova acció que dóna l’oportunitat a mig miler de joves de tenir la seua primera experiència laboral i que es presenta com alguna cosa positiva no solament per a ells i elles, sinó també per a la ciutat de València”.

Així, amb aquesta incorporació i al costat de la dels altres 250 joves qualificats que es van incorporar als seus llocs el 4 d’agost, es completen totes les ocupacions oferides pel programa d’ocupació jove ‘Anem!’.

Accions d’ocupació jove

Entre les accions d’ocupació jove desenvolupades per l’Ajuntament es troba la de contractar 500 persones amb i sense qualificació per a “promoure la seua inserció laboral a través de les subvencions concedides pel Servef (programes EMCUJU i EMPUJU) que tenen com a objectiu “pal·liar les elevades taxes de desocupació dels joves valencians”.

Als 8 milions d’euros assignats per l’entitat, l’Ajuntament va sumar un altre milió d’euros de fons propis per a ampliar la convocatòria a més beneficiaris, arribant així al mig miler.

A més de la iniciativa contractual, el consistori ha apostat també per la formació en idiomes amb l’oferta de 300 places per a cursos gratuïts intensius d’estiu. Els cursos, realitzats aquests mesos de juliol, agost i setembre per personal qualificat, formen els joves en nivell intermedi d’anglès, amb la finalitat de poder superar els exàmens de certificació oficials.

Aquesta oferta de formació se suma a l’ajuda anunciada per al pagament de les taxes d’exàmens oficials de nivell B2, a través de les ajudes municipals ‘València Activa Jove: formació anglés’, que pagaran les taxes als que aproven les proves de certificació amb l’objectiu de premiar el seu esforç.

Gómez ha assenyalat que la desocupació juvenil és un “gran problema social que s’ha de combatre” i ha destacat que des de València Activa, la marca que aglutina tota l’oferta en matèria d’ocupació, emprenedoria i formació de l’Ajuntament, “s’aposta per la creació d’ocupació de qualitat, així com per una formació contínua i gratuïta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa