Diari La Veu del País Valencià
Miss Hamptons (Hawkers) posa rumb cap al milió d’euros de facturació

La marca femenina del grup il·licità Hawkers, Miss Hamptons, agafa impuls amb l’objectiu de duplicar vendes enguany i assolir el milió d’euros de facturació. Ho explica a Diari La Veu Esther Latorre, directora de la marca des de fa dos anys i mig, després d’haver gestionat l’estratègia a les xarxes de Wolfnoir, l’ensenya premium de l’empresa alacantina.

Miss Hamptons va nàixer en 2013, abans del boom de Hawkers, amb espardenyes modernitzades adreçades a dones d’entre 18 i 34 anys. “La marca va sorgir arran d’un viatge dels fundadors des de Nova York fins a Los Angeles per carretera; li van conferir un esperit californià i de road trip“, comenta Latorre, originària d’Elx, ciutat amb un pes important de la indústria del calcer.

Amb dissenys fets a Elx i la producció centralitzada a Caravaca de la Cruz (Múrcia), la marca va començar a publicitar-se a través de Facebook amb tanta rendibilitat per cada euro invertit que la xarxa social fundada per Mark Zuckerberg va convidar els fundadors a les seues oficines centrals a Palo Alto perquè feren una xarrada.

Més endavant, Miss Hamptons va introduir les ulleres de sol, el producte amb què Hawkers ha esdevingut la tercera empresa del sector a nivell mundial. L’avantatge de les ulleres, reconeix Latorre, és que, com que no tenen talla, “són més fàcils de vendre” i no tenen el problema de l’estacionalitat. De fet, vora un 70% de la facturació procedeix de les ulleres.

90% de les vendes a la xarxa

“Vam ser pioners quan ningú creia que es poguera vendre a través de les xarxes socials”, recorda la directora de marca de Miss Hamptons. L’ensenya obté el 90% de les vendes en línia i destina tota la seua estratègia de màrqueting digital a publicitat en Facebook perquè, segons Latorre, “permet optimitzar al màxim la inversió i decidir a qui es vol vendre”.

La resta de les vendes provenen de punts de venda físics, com ara les sabateries Pablo Ochoa de Castelló, Textura Interiors a València o, fora del País Valencià, les botigues basques Arizona Vintage, Galeria d’Art (Girona) o Aires Formentera. Espanya és a hores d’ara el principal mercat de la marca, amb un 40% de les vendes, seguit de Portugal i Mèxic, que aporten el 30% de la facturació, i Itàlia, França i Bèlgica, amb un pes menor.

A mig termini, Miss Hamptons vol introduir les seues ulleres de sol en òptiques, seguint el model que assaja Hawkers i que va avançar Economía Digital. De moment, la marca ven a Óptica Sanlúcar, en una localitat de la província de Sevilla, però l’objectiu de l’ensenya és estar present en diverses cadenes d’òptiques independents en la temporada primavera-estiu 2018.

Comparteix

Icona de pantalla completa