Miss Hamptons (Hawkers) posa rumb cap al milió d'euros de facturació

La marca d'espardenyes i ulleres de sol femenines dissenyades a Elx creix al caliu de la publicitat a Facebook

La marca femenina del grup il·licità Hawkers, Miss Hamptons, agafa impuls amb l'objectiu de duplicar vendes enguany i assolir el milió d'euros de facturació. Ho explica a Diari La Veu Esther Latorre, directora de la marca des de fa dos anys i mig, després d'haver gestionat l'estratègia a les xarxes de Wolfnoir, l'ensenya premium de l'empresa alacantina. 

Miss Hamptons va nàixer en 2013, abans del boom de Hawkers, amb espardenyes modernitzades adreçades a dones d'entre 18 i 34 anys. "La marca va sorgir arran d'un viatge dels fundadors des de Nova York fins a Los Angeles per carretera; li van conferir un esperit californià i de road trip", comenta Latorre, originària d'Elx, ciutat amb un pes important de la indústria del calcer.

Amb dissenys fets a Elx i la producció centralitzada a Caravaca de la Cruz (Múrcia), la marca va començar a publicitar-se a través de Facebook amb tanta rendibilitat per cada euro invertit que la xarxa social fundada per Mark Zuckerberg va convidar els fundadors a les seues oficines centrals a Palo Alto perquè feren una xarrada.

Més endavant, Miss Hamptons va introduir les ulleres de sol, el producte amb què Hawkers ha esdevingut la tercera empresa del sector a nivell mundial. L'avantatge de les ulleres, reconeix Latorre, és que, com que no tenen talla, "són més fàcils de vendre" i no tenen el problema de l'estacionalitat. De fet, vora un 70% de la facturació procedeix de les ulleres.

90% de les vendes a la xarxa

"Vam ser pioners quan ningú creia que es poguera vendre a través de les xarxes socials", recorda la directora de marca de Miss Hamptons. L'ensenya obté el 90% de les vendes en línia i destina tota la seua estratègia de màrqueting digital a publicitat en Facebook perquè, segons Latorre, "permet optimitzar al màxim la inversió i decidir a qui es vol vendre".

La resta de les vendes provenen de punts de venda físics, com ara les sabateries Pablo Ochoa de Castelló, Textura Interiors a València o, fora del País Valencià, les botigues basques Arizona Vintage, Galeria d'Art (Girona) o Aires Formentera. Espanya és a hores d'ara el principal mercat de la marca, amb un 40% de les vendes, seguit de Portugal i Mèxic, que aporten el 30% de la facturació, i Itàlia, França i Bèlgica, amb un pes menor.

A mig termini, Miss Hamptons vol introduir les seues ulleres de sol en òptiques, seguint el model que assaja Hawkers i que va avançar Economía Digital. De moment, la marca ven a Óptica Sanlúcar, en una localitat de la província de Sevilla, però l'objectiu de l'ensenya és estar present en diverses cadenes d'òptiques independents en la temporada primavera-estiu 2018.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat