L'obra de teatre 'Terra Baixa', amb Lluís Homar, tancarà la setmana dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló

/ Benicarló
31 agost 2017 01:00h

La setmana dels Premis Literaris Ciutat de Benicarló, que comença el pròxim 29 de setembre, finalitzarà el dijous 5 d'octubre amb l'obra teatral Terra Baixa, amb Lluís Homar com a únic protagonista. Al llarg de la setmana, a més del lliurament dels premis als guanyadors, també es duran a terme activitats relacionades amb el món de la literatura.

La representació de l'obra de teatre Terra Baixa arrodonirà la setmana que la Regidoria de Cultura ha preparat al voltant de la segona edició dels premis. La representació de l'obra, publicada per Àngel Guimerà, servirà per a culminar la setmana, que començarà el 29 de setembre i que estarà plena d'actes centrats en la literatura, la gastronomia, la ciència, la memòria i la il·lustració.

Lluís Homar sempre ha estat vinculat a Terra Baixa, des de que als 16 anys, després de veure l'obra, decidira ser actor. Ara, dirigit per Pau Miró, Homar interpretarà ell sol els personatges de l'obra: l’ingenu Manelic, que baixa de la terra alta al fangar de les passions humanes més turbulentes; Marta i, fins i tot, l’amo Sebastià. Miró concentra així en un actor la universalitat del clàssic català. Les entrades es posaran a la venda a partir del 18 de setembre a un preu de 10 euros.

Lliurament de premis al Parador de Turisme

Un altre dels actes destacats de la setmana és el lliurament de premis als guanyadors d'aquesta segona edició dels Premis Literaris, que se celebrarà el 30 de setembre al Parador de Turisme de Benicarló durant una gala. Aquest acte, que contarà amb la participació d'importants personalitats de la vida política, cultural i social valenciana i catalana, vol convertir-se en l'esdeveniment literari més important de les comarques del nord del País Valencià, així com de les Terres de l'Ebre i del Camp de Tarragona.

A la gala també es rendirà homenatge a La Velada en Benicarló: Diálogo de la Guerra de España, de Manuel Azaña, escrita en maig del 1937, fa ara 80 anys. El títol d'aquest al·legat antibel·licista fa referència a les reunions que van mantenir diferents personalitats amb el president del govern republicà Francisco Largo Caballero, en una casa situada on actualment es troba el Parador de Turisme de Benicarló.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next