Diari La Veu del País Valencià
Els veïns de Quatretonda decidiran a què destinaran els 71.000 euros concedits per la Diputació

L’equip de Govern de Quatretonda (Compromís-PSPV) ha llançat una nova campanya participativa per a veure quines són els projectes que volen els veïns per al poble. Així, tal com ja es va fer el 2015 i 2016, s’està duent a terme un procés de participació ciutadana perquè els veïns decidisquen on es destinaran els diners provinents del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) de la Diputació de València. L’import ascendirà als 71.518,20 euros.

L’alcaldessa Aina Benavent (Compromís) ha manifestat a Diari La Veu que “l’experiència de les altres dues convocatòries va ser satisfactòria. Al final són els veïns els protagonistes de les millores per a Quatretonda”.

Benavent recorda que el 2015 es va escollir la reforma de l’escola d’adults i altres obres menors i en abril del 2016 el projecte elegit va ser la construcció d’un tanatori.

Els ciutadans decidiran al voltant dels projectes que proposen els veïns i que el departament tècnic de l’Ajuntament accepte com a viables i s’ajusten a les condicions que estableix la Diputació en la subvenció del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS).

Les inversions que es poden fer han de ser financerament sostenibles i, per tant, les propostes presentades també ho han de ser. Poden ser en àmbits com el clavegueram, l’abastiment d’aigua potable, la recollida de residus, l’enllumenat públic, el medi ambient, la indústria, l’energia, la promoció turística, els camins rurals, el patrimoni i altres serveis bàsics per al poble.

Aquestes propostes seran analitzades per l’Oficina Tècnica per tal de comprovar que, de manera estimativa, no superen els límits establerts per projecte, el fet que s’ajusten als requisits i, finalment, la viabilitat d’aquestes.

Els veïns es pronunciaran sobre quins projectes consideren prioritaris per votació telemàtica. El 18 de setembre es donarà a conéixer a quines obres aniran destinats els més de 71.000 euros de la Diputació de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa