Diari La Veu del País Valencià
El PP denunciarà Marzà si no presenta les noves instruccions d’inici de curs abans de l’11 de setembre

La portaveu del grup parlamentari popular, Beatriz Gascó, ha anunciat hui que portarà als tribunals el conseller d’Educació, Vicent Marzà, si abans que comence el curs escolar, l’11 de setembre, no ha publicat les noves instruccions en compliment de la decisió del Tribunal Superior de Justícia. Aquesta decisió ordena Conselleria a tornar a la situació prèvia al Decret de Plurilingüisme, que l’alt tribunal va suspendre cautelarment.

Gascó ha advertit, aquest dijous, en roda de premsa, que al PP “no li tremolarà el pols” a l’hora d’acudir a la via penal si Marzà persisteix a “promoure la insubmissió” i no acata la suspensió d'”aquest decret de xantatge lingüístic”. “Seria la tercera vegada que ho desobeeix”, ha dit.

Sobre aquest tema, ha advertit de les “greus” conseqüències que està tenint “l’opacitat” del Govern “per no informar del seu pla B”, ja que poden, fins i tot, incórrer en un delicte de malversació de fons públics per “la compra per part dels equips directius de lots de llibres escolars, amb diners públics, que pot ser que no servisquen, en canviar l’idioma de base”, ha assegurat Gascó.

Gascó ha exigit a Marzà que faça públic quin projecte lingüístic s’aplicarà, que siga la Inspecció Educativa la que “vetle i garantisca que s’ha tornat al decret del 2012” i que publique “la relació d’actes administratius que són nuls”. Segons Gascó, “per la irresponsabilitat” de Marzà “moltes famílies s’estan enfrontant directament als equips directius”.

La portaveu popular considera “una vergonya” que, després de totes “les garrotades judicials”, Marzà seguisca callat des de juliol –quan va eixir l’últim acte del TSJ valencià–, que “no diga res del seu famós pla B” i que no done explicacions en les Corts com li han reclamat, l’última vegada aquest mateix dimecres. Sobre aquest tema, ha negat que el PP vulga judicialitzar la vida política, però ha assenyalat que no els deixen “una altra alternativa” i que “arribaran fins on faça falta en defensa de les llibertats” perquè “no és un debat pedagògic, sinó ideològic, ja que Marzà vol imposar el seu model ideològic pancatalanista”.

Un inici de curs “normalitzat”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha respost la diputada del PP Beatriz Gascó. En primer lloc ha lamentat que el PP “utilitze permanentment l’educació com un arma de confrontació electoral i política”. “Crec que és un error monumental que el PP s’instal·le en aquesta posició perquè els països més avançats del món són els que tenen consensos bàsics respecte a l’educació”, ha afirmat.

D’altra banda, ha garantit que hi haurà un inici de curs “absolutament normalitzat” i que els centres tindran “totes” les instruccions necessàries “per a actuar amb màxima normalitat”.

Així mateix, ha destacat que enguany hi haurà menys barracons al País Valencià i més possibilitats per als alumnes valencians d’aprendre anglés: “Crec que anem pel camí correcte, tot i que falten moltes coses encara”, ha asseverat.

Finalment, ha recordat que “moltes” famílies no hauran de pagar enguany els llibres dels seus fills. “Açò és una política inclusiva i d’igualtat d’oportunitats”, ha postil·lat.

Comparteix

Icona de pantalla completa