Diari La Veu del País Valencià
Els horaris comercials a Alacant enfronten Echávarri amb el Consell

L’obertura dels centres comercials durant la Volvo Ocean Race enverina les relacions entre l’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, i Compromís, amb qui comparteix govern. Les declaracions de l’alcalde contra la Conselleria d’Economia, controlada per Compromís, han generat un terratrèmol polític a la capital de l’Alacantí que amenaça l’estabilitat del govern municipal.

L’alcalde d’Alacant va iniciar, en tornar de les vacances, una croada contra la Economia per la impossibilitat de les grans superfícies d’apujar la persiana els festius durant la competició nàutica, que ix d’Alacant el 22 d’octubre. El director general de Comerç, Natxo Costa, va decretar l’obertura dels centres comercials en tota la ciutat fins al 15 de setembre, amb la qual cosa la Volvo queda fora del període de llibertat horària.

Echávarri va anar més enllà de les declaracions i va amenaçar d’acudir als tribunals contra la Generalitat si no autoritza la llibertat horària durant les regates. Per la seua banda, Economia va recordar a l’alcalde que mai abans havia plantejat aquesta petició i el va instar a abordar la qüestió en el Consell Local de Comerç, l’òrgan on estan presents les patronals del sector i els agents socials.

Bellido adverteix que el model “està avalat pel Botànic i per la majoria del tripartit d’Alacant”

“Demane a Echávarri lleialtat institucional amb la Generalitat; està anant contra un model avalat per Ximo Puig”, va reclamar, aquest dimecres, Natxo Bellido, segon tinent d’alcalde, portaveu de l’Ajuntament i líder local de Compromís en declaracions recollides per Información. A més, Bellido va destacar que la postura favorable a restringir l’obertura dels grans comerços en festius no és només la de la Conselleria d’Economia, sinó que està “avalada per l’Acord del Botànic i per la majoria del tripartit d’Alacant”, format per PSPV, Guanyar Alacant i Compromís.

En aquest sentit, el segon tinent d’alcalde va advertir que un eventual recurs de l’Ajuntament contra el Consell no comptarà amb el suport del grup municipal de Compromís. “En aquest debat no hi ha una posició comuna de l’equip de govern”, va certificar Bellido, per a qui Echávarri “defensa només la postura del PSOE”.

Comparteix

Icona de pantalla completa