Diari La Veu del País Valencià
La Sexta aprofita la formiga de la Dama d’Elx per a atiar el conflicte entre el País Valencià i Madrid

“Hormigas nacionalistas” o “¿Las hormigas valencianas respetan el arte?” són alguns dels rètols que es poden llegir en el vídeo difós ahir per la Sexta arran de l’entrada d’una formiga a la vitrina de la Dama d’Elx. El vídeo no pretenia passar desapercebut. De fet, des de les xarxes de la televisió s’animava a compartir-lo amb l’etiqueta #lasextaPásalo. Hui, però, ja no queda rastre d’aquest contingut als perfils online d’aquest mitjà. Les piulades han estat esborrades, així com la publicació a Facebook, si bé encara es pot trobar en la memòria cau dels navegadors.

El vídeo de La Sexta, que comença explicant que tot i que “és d’Elx”, l’escultura “viu a Madrid”, es refereix a l’insecte trobat a l’urna com “la formiga madrilenya” i diu que aquesta l’ha “profanat”. Tot seguit, sempre segons La Sexta, s’afirma que això és “un greuge intolerable per al nacionalisme valencià” i s’aprofita per a llevar-li importància a l’incident assegurant que l’escultura, de pedra, mai podria ser danyada per un insecte.

Després de fer-se ressò de les reivindicacions de Compromís i Visit Elche perquè l’escultura “torne a casa, on això mai hauria passat” és quan al vídeo es planteja la pregunta “¿Las hormigas valencianas respetan el arte?”. Segons es pot veure en el vídeo que encara circula en algunes piulades desvinculades de La Sexta, el muntatge conclou afirmant que la Dama d’Elx hauria de tornar al lloc on se la va trobar.

Comparteix

Icona de pantalla completa