Diari La Veu del País Valencià
Obres Públiques inverteix 117.000 euros per a millorar la seguretat en la CV-50 al seu pas per l’Alcúdia

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat en la seua visita, hui, a l’Alcúdia, les inversions que el Consell està realitzant en aquesta legislatura per a millorar la seguretat vial i l’accessibilitat per als vianants en la xarxa de carreteres de la Generalitat.

Acompanyada per l’alcalde de la localitat, Andreu Salom; el subsecretari de la conselleria, Francesc Signes, i el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, la consellera ha visitat les actuacions realitzades al nord i sud de l’Alcúdia, en la CV-50, que han comptat amb una inversió de 117.000 euros.

Segons ha explicat Salvador, s’ha connectat el carril per a bicicletes i vianants de la ronda de l’Alcúdia amb el casc urbà, “una connexió que permetrà completar l’itinerari per a bicicletes i per a vianants en condicions adequades de seguretat i afavorirà la mobilitat sostenible, ja que millora i augmenta també la seguretat i accessibilitat per a vianants, amb una aposta clara per les noves tecnologies”.

La carretera CV-50, de titularitat autonòmica, travessa la població de l’Alcúdia i, en l’accés des de Guadassuar, la Generalitat va construir un carril bici i per a vianants, que discorre per la ronda de la població però que no tenia connexió amb el casc urbà i que es trenca en arribar a la carretera CV-50. Per açò, la Conselleria ha construït ara en l’accés sud un pas per als vianants sobreelevat per a connectar el carril i l’ha dotat d’un sistema de detecció volumètrica i d’avís als vehicles sobre la presència de vianants mitjançant senyalització lluminosa.

Per la seua banda, l’alcalde, Andreu Salom, ha agraït les obres realitzades per la Conselleria, “donada la perillositat que representava aquest pas per a l’elevat nombre de vianants que freqüenten la zona”.

Més seguretat en l’eixida cap a Carlet

D’altra banda, en el tram de travessia situat entre la rotonda de connexió entre l’Avinguda Antoni Almela i la rotonda d’eixida cap a Carlet s’ha augmentat la seguretat dels passos sobreelevats existents amb l’augment de la superfície de voreres, amb la finalitat de fer més visibles els vianants. També s’ha millorat el drenatge i l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

D’altra banda, la Conselleria ha adjudicat la redacció del projecte de rotonda en la connexió de la ronda de l’Alcúdia amb la CV-50 (a l’altura de la sala Rex) i d’aquesta manera es completarà la variant nord de l’Alcúdia, que permetrà eliminar la circulació interurbana del casc urbà de la població.

Per a la consellera, “les actuacions de millora de la seguretat vial i d’accessibilitat per als vianants són fonamentals i prioritàries en la gestió de les carreteres de la Generalitat” i ha afegit que, com en el cas de l’Alcúdia, “aquestes actuacions són especialment rellevants en les travessies de les carreteres, en les quals han de conviure en condicions de seguretat tant els vehicles motoritzats com els no motoritzats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa