Diari La Veu del País Valencià
Puig ix a la defensa del transvasament Tajo-Segura

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que el transvasament Tajo-Segura és “absolutament necessari” i ha assegurat que “el defensarà”. Puig s’ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després de mantindre una trobada amb el gabinet tècnic de coordinació de policies locals, en ser preguntat per un informe de Greenpeace que exposava que aquest transvasament podria ser prescindible.

Sobre aquest tema, el president ha manifestat que “hui dia el transvasament és absolutament necessari i s’ha de mantindre”. Ha asseverat que entén les raons que donen organitzacions ecologistes o les demandes d’altres sectors, però ha insistit que la indústria agroalimentària valenciana és “fonamental” i que, per al Baix Segura, el transvasament és “imprescindible”.

“Tenim una política de l’aigua que és una política no fonamentalista, en la qual volem sumar tots els recursos disponibles”, ha dit, per a agregar que s’ha d’avançar en la reutilització de l’aigua a través de la depuració adequada per a l’ús agrícola i industrial i millorar la capacitat de dessalinització.

Així, Puig ha repetit que aposten pel manteniment del transvasament en les condicions que existeixen i, fins i tot, “en un moment determinat se’n podria transvasar més. Depén de les condicions”, ha indicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa