Diari La Veu del País Valencià
Rajoy encara no ha decidit si s’entrevistarà amb Puig dissabte a València

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mostrat el seu desig perquè el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, li responga afirmativament la seua petició de reunir-se aquest dissabte a València i li ha recordat que és el president de “tots els espanyols o això hauria de ser”. Puig ha explicat als mitjans que Rajoy encara no li ha contestat la carta en què li demanava una reunió aquest dissabte aprofitant que visita la ciutat per a clausurar les jornades interparlamentàries del PP.

Sobre aquest tema, Puig ha mostrat el seu desig que Rajoy li conteste “d’ací a dissabte” perquè és una petició “de normalitat democràtica”. Al seu judici, “no és raonable que Rajoy solament vinga a la Comunitat a actes electorals del seu partit. No és raonable perquè és el president de tots els espanyols, o això hauria de ser”, ha dit. “Seria raonable que, alguna de les vegades que ve a la Comunitat, tinguera una reunió formal amb qui representa els valencians i que poguérem veure de quina manera podem sumar esforços per a millorar la vida de les persones”.

Puig ha recordat que existeix una agenda valenciana “fonamental” que “cal resoldre”: el finançament autonòmic, les inversions de l’Estat i el deute històric. Perquè, ha dit, “és l’única manera que els valencians tinguem les mateixes possibilitats que la resta d’espanyols. Solament demanem açò. Hem de tenir el finançament just, les inversions que ens corresponen i parlar del que ha sigut l’infrafinançament, que ha tingut una resposta en un deute que ens fa tenir més dificultats de cara al futur que a altres comunitats autònomes”.

“No vull fer cap guerra contra el Govern d’Espanya ni contra cap comunitat autònoma. Sols exigisc que el que ens pertany com a valencians siga d’una vegada una realitat”, ha assegurat Puig, qui ha insistit que espera que Rajoy atenga la seua petició de reunir-se per “lleialtat institucional”.

Comparteix

Icona de pantalla completa