Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat posa a la venda els seus terrenys junt amb Terra Mítica per un preu mínim de 26 milions

El ple del Consell ha autoritzat la venda, en pública subhasta, de les parcel·les propietat de la Sociedad Proyectos Temáticos de la Comunitat Valenciana (SPTCV) que formen part de l’entorn de Terra Mítica. Les parcel·les, que eixiran a la venda en 9 lots, tindran en conjunt un preu d’eixida de 26.350.194 euros. Es podrà optar a la totalitat de les parcel·les o bé a un o diversos lots.

Segons ha explicat la Generalitat en un comunicat, aquests terrenys van passar a ser propietat de la SPTCV a finals dels anys 90, després d’un procés d’expropiació fonamentat en la idea de possibilitar, en la zona propera a Terra Mítica, una àrea terciària i recreativa que aprofitara les sinergies generades. Per a açò es van reservar espais lliures, àrees de dotació pública, esportives i hoteleres.

“En l’actualitat, no té sentit que aquests terrenys seguisquen sent propietat de la Generalitat, ja que estan sent explotats per operadors privats a canvi del pagament d’un cànon. Altres terrenys, no ocupats, tampoc són considerats actius estratègics per a la Generalitat”, explica la nota.

“Aquestes circumstàncies, unides a l’estat de precarietat financera que el Consell va trobar a la SPTCV i a la situació d’infrafinançament de la Generalitat, recomanen traure a la venda els terrenys. L’objectiu és generar liquiditat i evitar seguir gastant recursos públics en uns béns que no generen quasi rendiments, ja que els cànons que es cobren són minsos, irregulars i desiguals en la seua constitució, i generen greuges comparatius entre els diferents propietaris”, explica la Generalitat.

Els terrenys que s’alienaran són aquells no considerats estratègics, que no tenen una perspectiva clara de convertir-se en productius o que, en cas d’estar desenvolupant una activitat, poden seguir desenvolupant-la sense la titularitat pública. La SPTCV es reservarà una parcel·la de 750.000 m2 per a possibles actuacions.

La convocatòria de la subhasta es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i en la plataforma de contractació de l’Estat. Així mateix, també es remetrà als ajuntaments de Benidorm i Finestrat per a la seua exhibició en el tauler d’anuncis.

Comparteix

Icona de pantalla completa