Diari La Veu del País Valencià
Montoro retrau al Consell que o fa una altra cosa que plorar pel finançament

El ministre d’Hisenda s’ha llavat les mans respecte del ritme i del resultat de les negociacions sobre el nou sistema de finançament autonòmic. A parer de Cristóbal Montoro, la consecució d’un acord “no és només una responsabilitat del govern” (espanyol) sinó que es tracta d’un “encàrrec de la Conferència de Presidents” autonòmics.

Per tant, els primers interessats en el fet que el nou model no es demore són “els governs que més ho necessiten”, en referència directa al País Valencià. Montoro dóna la responsabilitat de l’acord a la resta de forces polítiques, atés que el PP “està governant en minoria” en totes les comunitats autònomes, “especialment en les 7 que governa el Partit Socialista”.

“La voluntat és portar avant la reforma. Tenim pressa, però cal un acord. I això no es pot aconseguir a base de reclamacions públiques, d’estirons i de plorar, com fan altres polítics en aquesta terra”, va assegurar ahir el ministre d’Hisenda durant la seua participació en la Interparlamentària que el PP espanyol celebra a Alboraia.

Montoro va preguntar: “Què fareu quan se vos acabe el motiu de plorar?” I ell mateix va respondre: “Quan se’ls acabe l’enemic extern, trobaran un enemic intern”, sense especificar a quin enemic futur s’estava referint.

El ministre també va criticar la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, per “liderar una reivindicació només per al seu territori i també va interrogar-se sobre si “Díaz s’oblida de la resta d’Espanya”. Segons Montoro, qualsevol proposta emesa per un territori “ha de ser assumible per la resta” com a millor mecanisme perquè el nou model de finançament “puga nàixer”.

Comparteix

Icona de pantalla completa