Diari La Veu del País Valencià
Les Escoles Oficials d’Idiomes faran vaga el 6 de setembre, segons l’STEPV

Les assemblees de les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) faran vaga el pròxim 6 de setembre, dia de celebració de les proves extraordinàries de B1 d’anglés i C2 de valencià, en rebuig a “les retallades en el temps de dedicació a caps de departament i coordinacions i en les hores de contractes d’interinitat”, segons ha informat aquest diumenge el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) en un comunicat.

Sobre aquest tema, ha afirmat que, si la Conselleria d’Educació els convoca abans d’aquesta data per a obrir “una nova negociació” de les instruccions, se suspendrà la vaga.

El sindicat ha explicat que, el passat 30 de juny, la Conselleria d’Educació va fer arribar a les EOI una circular amb uns “aclariments” a unes instruccions d’inici de curs que no havien passat per la taula sectorial, tràmit previ establit al Text Refós de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic per a totes aquelles normes que afecten les condicions laborals del professorat.

Aquests aclariments “modificaven les condicions laborals del professorat de les EOI” i “retallaven hores” en prefectures de departament de llengües “xicotetes” i en coordinacions de totes les llengües. Així, fins al 20 de juliol no es va celebrar una taula sectorial en la qual es van negociar aquestes instruccions que ja s’havien remès als centres.

Durant el mes de juliol, l’STEPV va convocar assemblees per a “informar el professorat de les EOI de la retallada” i va convocar concentracions en la Conselleria el dia de mesa sectorial. No obstant açò, com que l’administració no va modificar les instruccions (que es van publicar el 27 de juliol), es van continuar celebrant assemblees al juliol i el passat 2 d’agost, que han decidit convocar vaga el dia 6 de setembre.

Objectius

Els objectius de la vaga són mostrar el rebuig a la Resolució de 21 de juliol del 2017 per la qual es dicten instruccions en termes d’ordenació acadèmica i organització de les escoles oficials d’idiomes valencianes durant el curs 2017-18. Aquestes instruccions representen, segons el sindicat, una retallada de les hores destinades a tasques de prefectura de departament i de coordinacions que “afecta directament 106 persones, aproximadament el 15% del professorat de les EOI”.

A aquestes retallades “cal afegir les indirectament afectades, com ara el professorat interí, que ha vist reduïda o limitada la seua càrrega lectiva”, així com tot l’alumnat que “pot veure disminuïda la qualitat de l’ensenyament oferit i de les proves de certificació”.

A més, amb aquesta mesura volen exigir “una vertadera negociació” i sobre aquest tema afirmen que, si Conselleria iniciara aquest procés de negociació, es desconvocaria la vaga immediatament.

De la mateixa manera, l’STEPV vol manifestar el rebuig a les formes emprades per l’administració, que va comunicar el canvi en els centres docents el dia 30 de juny, mitjançant uns “aclariments” a unes instruccions que no havien passat per taula sectorial, la qual cosa considera “una desconsideració greu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa