La Conselleria elimina 224 unitats a les escoles per al curs que ve

Vicent Moreno: “No sabem encara de les 224 unitats quantes són les que es perden d’ensenyament en valencià”
11 febrer 2014 01:00h

Escola Valenciana / València.

“La concentració de hui, organitzada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, té encara més sentit després del comunicat que ha emés la Conselleria d’Educació en el qual deixa veure que ja ha resolt l’arranjament escolar per al pròxim curs. El fet que se suprimisquen 224 unitats educatives en infantil i primària no és de sentit comú, tal com pretén fer entendre la consellera M. José Català. El sentit comú està en estudiar cas per cas, la realitat de cada centre i les necessitats educatives específiques. La qualitat educativa no es mesura amb xifres i percentatges mercantilistes i afavoridors de l’ensenyament privat", ha dit el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno.

No sabem encara de les 224 unitats quantes són les que es perden d’ensenyament en valencià. No s’han facilitat els noms dels centres afectats. No sabem quants centres hauran de tancar amb la resolució de l’arranjament que s’ha fet. El que sí que sabem és que cada centre que es tanque dels sis que perillen i que tenen ensenyament en valencià és un atac als drets bàsics dels valencians i les valencianes", ha assenyalat.

Amb aquestes xifres l’únic que podem assegurar és que qualsevol família afectada pel tancament d’unitats educatives en valencià té al seu abast l’Oficina de Drets Lingüístics d’Escola Valenciana per garantir el dret dels seus fills a filles al millor ensenyament possible, l’ensenyament en valencià. Que els tribunals dictaminen i jutgen la política d’atac a l’ensenyament públic i en valencià que està executant el Govern Fabra”, segons ha afirmat Vicent Moreno.
 
next