Diari La Veu del País Valencià
Compromís recorre contra la subvenció ‘a dit’ per al poble d’un vicepresident de la Diputació d’Alacant

Compromís ha recorregut davant de la Diputació d’Alacant la subvenció nominativa atorgada a Alejandro Morant, vicepresident tercer de la institució i alcalde de Busot, en entendre que existeix un clar frau i desviació de poder en la concessió d’aquesta ajuda econòmica de 777.146 euros i que servirà per a construir un pavelló esportiu. Aquest tipus de subvenció exonera el municipi de pagar entre el 15% o 50% del projecte com fan la resta de pobles. La fórmula de les ajudes nominatives permet al municipi de Busot estalviar-se el percentatge que sí que pagaria mitjançant els plans de concurrència, on les localitats assumeixen una part de la despesa del projecte i que sol oscil·lar entre el 20% i el 30% del total dels treballs d’execució.

La coalició estudiarà acudir al contenciós administratiu si no s’atén la seua petició i si la institució no procedeix a establir les mateixes condicions per a tots els pobles en els seus plans. En la seua opinió, el fet discriminatori és patent: els pobles que han pagat entre entre un 15% i un 50% per tindre un projecte confinançat per la diputació no podran presentar-se a cap projecte d’obres i serveis en els pròxims quatre anys. “Busot sí, i sense cap aportació a l’obra. Això vol dir que el president de la institució, César Sánchez, ha exigit als més de 100 municipis que han optat a un pla d’obres de la diputació el pagament d’una part de la mateixa, cosa que no passa en el cas de l’alcalde de Busot i vicepresident de la Diputació, Alejandro Morant”, ha denunciat el portaveu de Compromís Gerard Fullana.

“Sánchez –president de la institució– s’ha convertit en el Pinotxo de la política valenciana. No compleix res que no tinga un benefici directe per a la seua figura política i mentre dóna titulars d’inversions que mai es produiran, paral·lelament, concedeix als seus diputats obres a dit. O es reingressa a tots els pobles l’import pagat que suma més de 6 milions d’euros o el poble del vicepresident paga la seua part com la resta, no acceptem cap possibilitat més”, ha insistit Fullana.

De la seua banda, el diputat de Compromís Lluís Pastor ha subratllat que no s’entra a valorar si les obres de Busot són necessàries o no. “Solament perseguim que tots els municipis concórreguen en igualtat de condicions. Aquesta obra s’inaugurarà el 2019, any electoral. Els pobles alacantins ja estem pagant la campanya electoral d’Alejandro Morant i César Sánchez”, ha dit Pastor.

El recurs sosté que l’ajuda a Busot es fonamenta sobre tres eixos: primer, que existeix una infracció de l’excepcionalitat que ha de concórrer en la concessió de subvencions nominatives segons l’ordenança general de subvencions del mateix ens administratiu; en segon lloc, que existeix grau de llei i desviació de poder; i per últim, que és un acte anul·lable en incórrer en un infracció de l’ordenament jurídic com és la desviació de poder.

“Aquesta obra s’ha orquestrat a porta tancada i d’amagat. Reclamem que tots els pobles tinguen les mateixes condicions. En els pròxims mesos assistirem a l’aprovació de projectes semblants lligats a alguns dels sis vicepresidents del Partit Popular i els seus diputats”, ha apuntat Fullana. Compromís ha anunciat, a més, que presentarà mocions en els més de 100 municipis afectats per a demanar que se’ls done el mateix tracte que als alcaldes del PP amb acta de diputat.

Comparteix

Icona de pantalla completa