Diari La Veu del País Valencià
La jutge cita a declarar el director de l’IVF per un fraccionament de contractes heretat de l’anterior Consell i ja regularitzat

El director de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, acudirà al jutge a declarar com a investigat per un presumpte fraccionament de contractes produït en 2015. Es tracta del sistema implantat per l’anterior Consell per a la prestació del servici de l’Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica, consistent en la contractació mensual d’una assistència tècnica realitzada per quatre tècnics informàtics i una administrativa.

Aquesta pràctica, que va ser qüestionada per la Sindicatura de Comptes en 2015, ja està solventada, segons ha informat la Generalitat en un comunicat, amb l’adjudicació del servici a principis de juny passat per un període de dos anys, després d’un procediment públic que va gaudir de difusió a nivell europeu.

Com a conseqüència de l’informe de l’organisme fiscalitzador, un jutge va obrir diligències, motiu pel qual s’ha citat com a investigats tant Illueca com la seua predecessora, Mariona Roger, designada durant l’etapa de govern del PP, que és precisament d’on prové el suposat fraccionament de contractes.

Illueca va subsanar la situació en novembre de 2015

La prestació del servici d’assistències tècniques mensuals va ser instaurada per l’anterior executiu almenys des de 2013, indica la Generalitat, quan l’Agència de Tecnologia i Certificació Electrònica era un ens independent. Després de la seua liquidació i integració en l’IVF, en gener de 2014, es va mantindre esta pràctica.

Illueca es va trobar amb la situació heretada en prendre el control de l’IVF en juliol de 2015. En novembre, i després de diverses reunions amb la Sindicatura de Comptes, l’Institut va prescindir de la persona responsable de contractació a l’Agència de Certificació, va informar el Consell General de l’entitat i va iniciar el procediment administratiu per a subsanar la situació.

Comparteix

Icona de pantalla completa