La despesa dels turistes estrangers augmenta un 23 per cent respecte al juliol del 2016

El País Valencià se situa com la destinació espanyola que major creixement registra (18,1%) durant els primers set mesos del 2017
/ València
5 setembre 2017 01:00h
El pronòstic de l\'Agència Valenciana del Turisme és que els turistes estrangers cresquen un 10% en estiu, fins als 4 milions

La despesa total dels turistes internacionals al País Valencià durant el passat mes de juliol ha ascendit fins als 1.247,4 milions d'euros. Aquesta xifra suposa un 23,1% més que al juliol del 2016, segons l'informe elaborat per l'Agència Valenciana del Turisme (AVT) a partir dels resultats de l'Enquesta de Despesa Turística (Egatur) publicada per l'Institut Nacional d'Estadística.

Turisme destaca que, de fet, hi ha hagut un increment de despesa superior a l'increment total de turistes estrangers rebuts, xifra que també ha pujat un 17,1% i que situa a l'autonomia valenciana entre les principals destinacions vacacionals de l'Estat. Tenint en compte el percentatge de creixement acumulat al llarg dels primers set mesos de l'any, el País Valencià és, al costat de la Comunitat de Madrid, el que més creix en nombre de turistes estrangers, amb un 18,1%.

Per mercats, el Regne Unit és el que lidera la despesa realitzada amb un total de 328,9 milions i un increment del 26,3% pel que fa al registrat al juliol del 2016. França es manté com a segon mercat, amb un total de 173,7 milions d'euros. Els països nòrdics, amb 156 milions, han incrementat la despesa un 3% interanual. Destaca també el mercat italià, que ha incrementat la despesa un 42%, mentre que el mercat holandés ha pujat un 12,7%.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat aquestes xifres com a "positives", atés que mostren "un avanç important" en l'increment de la rendibilitat turística, "un dels objectius prioritaris de la política turística del Consell". També ha recordat que, des de l'AVT, s'està treballant en diferents línies "amb l'objectiu millorar la rendibilitat del turisme a la Comunitat durant tot l'any".

Respecte a les dades acumulades en el període gener-juliol del 2017, l'enquesta mostra que la despesa dels turistes estrangers al País Valencià va aconseguir els 4.740 milions d'euros, un 18,9% més que en el mateix període del 2016. Es tracta d'un increment superior al de la mitjana estatal, xifrat en un 15,1%, la qual cosa situa el País Valencià com la destinació de l'estat espanyol que major creixement registra durant els primers set mesos del 2017. Regne Unit, França i els països nòrdics són els principals artífexs d'aquest resultat, amb increments interanuals a l'autonomia valenciana, fins a juliol, del 17,2%, 14,9% i 12%, respectivament.

next