Diari La Veu del País Valencià
El Consell esperarà la sentència del TSJ abans de plantejar canvis en el model d’educació plurilingüe

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat el Decret de Plurilingüisme – en vigor des d’aquest dimarts amb la publicació en el DOGV– perquè ha de servir per a “trencar amb una política que ha tingut efectes nefasts” i té com a objectiu que els estudiants acaben els seus estudis parlant anglés, valencià i castellà. Per aquesta raó, ha mantingut que, quan el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valore “el fons de la qüestió”, s’aplicaran les modificacions que siguen necessàries.

A preguntes dels mitjans a Alacant, on ha presidit la reunió del Comitè Institucional de la Volvo Ocean Race, ha qualificat d'”error” el fet de “polititzar de forma partidista” l’educació. En opinió de Puig, “no té cap sentit intentar confrontar en un espai on hauria d’haver-hi acord”. El cap del Consell ha assegurat que “sí que és possible” que els estudiants valencians aprenguen els tres idiomes. També ha lamentat que els anteriors models educatius del PP hagen propiciat que “solament el 36% dels xiquets tinguen capacitació suficient en valencià i solament el 6% en anglés”.

Ximo Puig s’ha mostrat “absolutament convençut” que al País Valencià és “possible” que els xiquets acaben els seus estudis amb “la capacitació”, com ocorre en “altres països”. Per a açò, ha explicat que, davant la situació educativa, el Consell es va adreçar “a les universitats, va parlar amb experts i es va dissenyar un programa” que ell avalua com a “positiu”.

“El que no assumirà la Generalitat és una situació que ens sembla profundament injusta per als xiquets. Volem que hi haja igualtat d’oportunitats i utilitzarem tots els mitjans disponibles perquè siga així”, ha assegurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa