Diari La Veu del País Valencià
Educació assegura que les EOI podran examinar del C2 de valencià i del B1 d’anglés malgrat la vaga de professors

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assegurat que els alumnes de les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) podran examinar-se “amb normalitat” malgrat la vaga que han anunciat per a aquest dimecres les assemblees de les EOI, dia de celebració de les proves extraordinàries de B1 d’anglés i C2 de valencià, en rebuig a “les retallades en el temps de dedicació a caps de departament i coordinacions i en les hores de contractes d’interinitat”.

Marzà ha assenyalat que hi haurà uns serveis mínims que la Conselleria ha establert en un 30% i que els exàmens es podran realitzar “amb normalitat”, per la qual cosa la gent que està estudiant pot estar “tranquil·la”. Respecte a les reivindicacions pel que fa a les hores de coordinació, el titular d’Educació ha apuntat que han determinat que “hi ha entre dues hores i mitja i quatre hores i mitja per departament per a coordinar-se, quan en la resta de l’Estat la mitjana no arriba a dues hores”.

“Pensem que es pot parlar de tot, però és clar que estem invertint en les Escoles Oficials d’Idiomes amb més professorat, matrícula en línia per a evitar les cues, oferta de més idiomes… Per tant, s’està avançant moltíssim més que el que s’està reivindicant”, ha afegit.

Així mateix, el conseller ha insistit que, “més enllà d’una reivindicació legítima que pot fer qualsevol treballador, pensem que el que està oferint la Generalitat des que ha arribat el nou govern són 95 places més de professorat; de fet, enguany hi haurà 40 més que l’any passat. Per tant, retallades no n’hi ha cap; hi ha més gent treballant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa