Xiva proposa al Consell i al Port una zona d'activitat logística d'interior

La Generalitat considera la ubicació de la localitat de la Foia de Bunyol "idònia" per les seues bones comunicacions amb Madrid i el Corredor Mediterrani
/ València
5 setembre 2017 01:00h
La zona es troba a 30 quilòmetres del port de València

L'Ajuntament de Xiva (Foia de Bunyol) ha proposat al Consell i al Port de València crear una zona d'activitat logística (ZAL) d'interior, amb deu milions de metres quadrats, a l'eix de l'autovia A-3 i el bypass de l'A-7, pertanyents majoritàriament a terrenys privats de 301 propietaris, en sòl de qualificació agrícola, segons ha informat el consistori en un comunicat.

El conseller d'Economia, Rafa Climent, ha assegurat que traslladarà al Consell la proposta del consistori, després de reunir-se amb l'alcalde de la localitat, Emilio Morales, per a conéixer "de primera mà" la possibilitat de desenvolupament "d'un gran espai per a usos logístics en aquest municipi", tal com ha indicat la Generalitat.

Climent ha valorat la proposta, atés que "a la Comunitat Valenciana necessitem sòl logístic i també sòl industrial destinat a la implantació de grans indústries". En aquest sentit, ha destacat que la Generalitat considera la ubicació "idònia", amb unes connexions de comunicació "importants", i que per això pot tindre "un gran potencial industrial i convertir-se en una ZAL molt profitosa per al Port de València".

Terrenys requalificables

"Traslladaré aquesta proposta al Consell i al president Puig i, una vegada garantida la voluntat política per part de la Generalitat, l'Ajuntament haurà de començar a treballar per a agilitzar els tràmits i per a garantir la seguretat urbanística i ambiental del projecte", ha explicat el conseller.

Per la seua banda, l'alcalde de la localitat ha destacat la proximitat de la línia de rodalies amb els terrenys on se situaria la ZAL, per la qual cosa podria ser "una alternativa per al transport de contenidors amb un ramal que entrara al futur parc industrial".

La zona es troba a 30 quilòmetres del port de València, en el que es considera el segon cinturó metropolità de València, en una zona que té qualificats els terrenys com a rústics. Segons l'Ajuntament, la llei valenciana d'Ordenació del Territori preveu la figura dels projectes d'inversions territorials d'interés general i estratègic, de rellevància supramunicipal, com seria el cas.

next