Diari La Veu del País Valencià
Els experts en finançament autonòmic actualitzaran l’informe de les Corts del 2013

La comissió d’experts constituïda per les Corts Valencianes per a analitzar la situació del finançament autonòmic s’ha reunit amb tècnics de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) i de la Conselleria d’Hisenda per a continuar els seus treballs i abordar la revisió i actualització del seu informe del 2013, titulat Criteris i propostes per a un nou sistema de finançament autonòmic.

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, després de la publicació el passat mes de juliol del document de la comissió d’experts estatal integrada per representants de les diferents autonomies en el qual s’aborda la reforma del finançament autonòmic, la comissió valenciana elaborarà un nou informe, centrat en les particularitats i necessitats del País Valencià.

La comissió, creada per les Corts amb el suport de tots els grups polítics i coordinada pel director de recerca de l’IVIE, Francisco Pérez, està formada per Rafael Beneyto, Ismael Fernández, Eusebio Monzó i José Antonio Pérez. Aquests especialistes han elaborat propostes tècniques consensuades, orientades a mostrar les causes de l’infrafinançament valencià i les vies per a esmenar aquesta situació. Per al desenvolupament de les seues tasques, comptarà amb el suport dels serveis de la Conselleria d’Hisenda i de l’equip tècnic de l’IVIE, format per professors de la Universitat de València.

El treball de la comissió es va plasmar en el document publicat el 2013, que assenyalava com abordar un canvi de sistema per a acabar amb la insuficiència de finançament des d’una perspectiva que fóra compatible amb les solucions que necessiten el conjunt de les comunitats.

Comparteix

Icona de pantalla completa