Diari La Veu del País Valencià
Una nova víctima del copagament
Riberaexpress / Alzira.

El copagament provoca que José Francisco, de 57 anys, un discapacitat d’Alzira, perda el seu tutor per no poder fer front al seu manteniment.

Ricardo Peris es va fer càrrec d’ell l’any 1999 després de la defunció del seu pare. Peris dirigia, en aquells dies, el Centre Ocupacional La Salut d’Algemesí i presidia la Federació d’Empreses d’Atenció als Discapacitats.

Però a les 10,30 hores de hui, presentava la seua renúncia a la tutoria del discapacitat, que ha ostentat durant els últims 25 anys, davant el titular del jutjat nº 4 d’Alzira perquè “la Conselleria de Benestar Social assumisca la tutoria i la seua capacitat econòmica”.

José Francisco percep una pensió anual d’orfandat de 9.413,60 euros per les 14 pagues de 672,40€ mensuals i una altra pensió per fill a càrrec de 4.390,80 euros anuals per les 12 pagues a raó de 365,90€.

Fins al passat mes de desembre, les despeses per assistència al centre ocupacional ascendien a una mica més de 6.000 euros, però a la fi d’any li van pujar el copagament fins a sumar 13.606,30 euros, per la qual cosa Peris lamentava hui que “amb prou faenes li queden 16,50 euros mensuals per a cobrir la resta de les seues despeses com els medicaments i manutenció entre d’altres.

Ricardo Peris a les portes del jutjat (foto: Riberaexpress.es)

Peris l’acompanya diàriament en el seu trajecte d’anada i tornada al Centre Ocupacional d’on dista uns 5 km i gestiona el seu manteniment. Aquest matí es mostrava molt “indignat” a l’eixida del jutjat; “van crear la Llei de Dependència sense diners”, lamenta “i ara li lleven l’ajuda a través d’una carta signada per la directora general de la Conselleria”. I afegeix, “no sé com fan els números en la Generalitat perquè no han comptat amb nosaltres a l’hora de quedar-se amb el 100% de la pensió”.

Entrevistat per Ana Martínez en l’emissora Nivell10FM, Ricardo Peris va recordar que fa més de 40 dies va presentar un recurs d’alçada “contra el decret del copagament” sense que haja obtingut resposta fins a hui. I es lamentava una vegada i una altra d’haver arribat a aquest extrem després que “li haja dedicat molt de temps”.

Ara el titular del jutjat nº 4 haurà de pronunciar-se sobre la petició de Ricardo i decidir si no admet la seua renúncia o per contra adjudica la tutoria a la Conselleria de Benestar Social.

Comparteix

Icona de pantalla completa