Diari La Veu del País Valencià
La reivindicació d’un finançament autonòmic just marcarà la política de Compromís del pròxim curs

La Comissió de Coordinació Institucional de Compromís s’ha reunit, aquest dimarts, a València, per a preparar l’inici del curs polític. La reunió d’aquest òrgan, integrat pels principals càrrecs públics de la coalició, ha estat centrada en bona part en el debat de política general que se celebrarà la setmana pròxima a les Corts Valencianes. L’objectiu de la coalició en aquest ple serà “posar en valor, en aquest debat sobre l’estat de l’autonomia, els avanços aconseguits en els dos anys de govern del Botànic, que ja estan sent constatats per la ciutadania”, assegura la coalició en un comunicat. “La vida de les valencianes i valencians és millor ara que fa dos anys”, afegeix.

“Compromís entén que en l’inici de curs polític és clau continuar amb la reivindicació d’un tracte just per part del govern central, una qüestió que ha d’implicar tota la societat valenciana. S’ha de constatar que hem dit prou com a societat al maltractament que patim tant en finançament com en inversions. Hem de donar un missatge ben clar que no volem continuar sent ciutadans de segona. No volem ser més que ningú però tampoc menys, volem allò que és just. Entenem que és vital expressar aquest descontent com a poble a través de mobilitzacions conjuntes de la societat civil, els sindicats, la patronal, les universitats i els partits polítics”, assenyala Compromís en el comunicat.

En la reunió, els càrrecs institucionals de Compromís han considerat “fonamental” aprofitar el debat de política general per a posar damunt de la taula els “reptes que encara queden fins el final de legislatura”. Uns reptes “com, per exemple, la reforma de la llei dels serveis socials, l’aprovació de la Llei Valenciana d’Educació, un pla que ha de posar ordre en la gestió de residus, consolidar el pla de reindustrialització i la implantació en l’administració del sistema d’alertes primerenques anticorrupció”.

Per a Compromís s’està evidenciant que els seus dirigents gestionen “millor que l’antic govern”. “Sense una situació òptima per culpa de l’infrafinançament, hem avançat molt i hem millorat la vida de les persones, som exemple de bones pràctiques, estabilitat i de rescat de persones. Estem més il·lusionats que mai amb els reptes de futur que se’ns plantegen als valencians i valencianes”, assenyalen.

En la reunió ha participat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; l’alcalde de València, Joan Ribó; el president de les Corts, Enric Morera; el conseller d’Educació, Vicent Marzà; el d’Economia, Rafael Climent; el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Àlvaro; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; el portaveu al Congrés, Joan Baldoví; el síndic a les Corts, Fran Ferri, i la portaveu adjunta Mireia Mollà, entre d’altres.

Comparteix

Icona de pantalla completa