Diari La Veu del País Valencià
Educació convoca beques salari per a universitaris i per a evitar l’abandonament dels estudis

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat aquest dimecres, en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), la convocatòria de les beques salari lligades a la renda per a la realització d’estudis universitaris a les institucions d’ensenyança públiques valencianes durant el curs 2017-2018. A més, també ha publicat la convocatòria de les beques de no-abandó per a la realització d’estudis universitaris per a l’alumnat que encara haja de superar un màxim de 24 crèdits per a finalitzar els estudis.

El termini de presentació de les sol·licituds per a aquesta primera i nova modalitat d’ajudes, a les quals es destinaran 8.700.000 euros, s’iniciarà demà, dijous, i finalitzarà el 6 d’octubre. L’alumnat que sol·licite la beca haurà d’emplenar per via telemàtica el formulari de sol·licitud i presentar-lo als registres de les universitats o a les dependències previstes en la Llei 39/2015.

Les beques salari s’adrecen tant als alumnes que inicien per primera vegada els estudis universitaris en el curs 2017-2018, com als beneficiaris d’aquestes ajudes en la convocatòria del passat any. Els beneficiaris disposaran d’un salari de fins a 600 euros mensuals per curs, que contribuirà a finançar la despesa que genera dur a terme estudis universitaris i impulsarà l’economia de les famílies amb escassos nivells de renda.

En aquestes ajudes, el llindar de renda que s’estableix per a famílies de quatre membres és de fins a 18.081 euros i l’alumnat beneficiat s’haurà de comprometre a complir el rendiment acadèmic establit en la convocatòria. Segons explica Educació, l’objectiu de les beques salari és evitar l’autoexclusió i garantir que els estudiants que inicien els estudis puguen acabar la seua formació universitària amb un salari destinat a formar-se.

Pel que fa a les ajudes de no-abandó per a la realització d’estudis universitaris destinades a l’alumnat que encara no haja finalitzat la carrera (amb un màxim de 24 crèdits per superar), tenen com a objectiu contribuir perquè l’alumnat amb dificultats econòmiques finalitze els estudis a partir de la tercera matrícula i successives. El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el 16 d’octubre.

Aquestes ajudes tenen una dotació pressupostària de 150.000 euros. L’exempció de les taxes afectarà, únicament, les assignatures o crèdits de què s’haja matriculat el sol·licitant en el curs 2017-2018, en una única titulació i especialitat. Per a tindre dret a la beca, el llindar de renda familiar no superable serà, per a una família mitjana de 4 membres, de 43.846 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa