Diari La Veu del País Valencià
El col·legi El Pilar de València paga la fiança i mantindrà el concert de l’aula de Batxillerat

El col·legi El Pilar de València ha abonat la fiança de 187.000 euros exigida pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià i mantindrà l’aula concertada de Batxillerat que la Conselleria d’Educació no va renovar, segons ha informat l’alt tribunal en el seu compte de Twitter.

El passat 28 de juliol es va fer públic que la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del TSJ havia ordenat el manteniment cautelar del concert d’una unitat de Batxillerat del Col·legi El Pilar de València fins que l’òrgan judicial determinara si la norma que regula la renovació de concerts en Batxillerat és ajustada a dret.

El tribunal responia així a les peticions de la Companyia de Maria-Marianista i de l’Associació de Pares d’Alumnes del Col·legi Nostra Senyora del Pilar de València, que van sol·licitar aquesta mesura cautelar davant la decisió de no renovar el concert d’una unitat de Batxillerat del centre.

La sala havia desestimat inicialment el manteniment cautelar del concert perquè considerava que el centre no havia acreditat suficientment la necessitat de la mesura. El col·legi va recórrer contra la supressió de la unitat i va aportar dades dels alumnes afectats, per la qual cosa finalment l’alt tribunal valencià va determinar suspendre provisionalment l’extinció del concert.

La sala va assenyalar que era la Conselleria qui havia d’establir l’import de la caució que el col·legi ha d’aportar mentre dura el procés. Ara, el centre ha abonat la fiança de 187.000 euros exigida pel TSJ, per la qual cosa manté el concert no renovat.

Comparteix

Icona de pantalla completa