Diari La Veu del País Valencià
El PP dóna suport en bloc a la seua llei de l’avortament
La Marea

La votació ha sigut secreta. Tots els diputats han desfilat d’un en un per la tribuna del Congrés, on han dipositat el seu vot en una urna. Malgrat les discrepàncies manifestades per alguns membres del PP, finalment els seus diputats han votat en bloc a favor de l’avantprojecte de llei, que deroga la llei de terminis per a instaurar de nou una de supòsits.

Durant el debat previ a la votació, els partits de l’oposició s’han dirigit a la bancada popular per a demanar als seus membres que votaren en consciència. “Apel·le a les diputades del PP perquè no voten com a diputades el que no votarien com a dones“, ha manifestat la número dos del PSOE, Elena Valenciano.

“Ni Gallardón ni Rouco decidiran per mi. Amb la llei de l’avortament ens condemnen a avortar en la inseguretat“, ha sentenciat la diputada del Grup Mixt Teresa Jordà. Des d’UPyD, Carlos Gorriarán ha sostingut que la llei impulsada pel ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, “tracta les dones com a menors d’edat”.

La portaveu del PP, Marta Torrado, ha acusat les dones que rebutgen l’avantprojecte de llei de practicar un “feminisme ranci”. “Algunes ho hem superat. Els temps han canviat, cal tenir autoestima!”, ha exclamat Torrado, que ha animat el seu grup a “no doblegar-se” i mantenir la unitat en la votació.

Tots els grups de l’oposició excepte CiU, que ha donat llibertat de vot als seus diputats, han manifestat el seu suport a la iniciativa del PSOE. La sessió ha finalitzat amb les felicitacions d’alguns dels integrants del Grup Popular a Gallardón, que seguirà endavant amb la seua reforma.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa