Diari La Veu del País Valencià
Un diputat del PP a les Corts reconeix el terme País Valencià

Un diputat del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) s’ha sumat a les crítiques que ha rebut el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per no haver inclós el País Valencià com a “nacionalitat històrica” de l’Estat. Si el missatge llançat al seu Twitter pel diputat per Castelló de la formació conservadora, Miguel Ángel Mulet, ja trenca amb el discurs predominant en el PP, que rebutja la idea del País Valencià com a nació, la seua piulada és encara més cridanera, atés que reconeix de manera implícita el terme ‘País Valencià’.

Twitter @MuletTalo

Mulet segueix així la línia del president de la Generalitat Ximo Puig i de la vicepresidenta Mónica Oltra, que aquest dimecres recordaven que el País Valencià és una nacionalitat històrica perquè “així ho determina l’Estatut”.

El diputat popular per Castelló és del sector del PPCV alineat amb la normalització lingüística i amb la idea de no fer amb el valencià una lluita partidista. De fet, en una intervenció parlamentària, tot just el dia després del debat de la proposició no de llei impulsada pels populars que pretenia que les Corts es pronunciaren a favor del secessionisme lingüístic, durant el seu torn de paraula, en el ple del dia 9 de febrer del 2017, Miguel Ángel Mulet va dir: “Gairebé tots entenem que el valencià no ha de ser motiu de confrontació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa