Diari La Veu del País Valencià
El curs començarà amb més professors per a menys alumnes

El curs 2017-2018 arrancarà el pròxim dilluns 11 de setembre amb menys alumnes i més professors. Així ho ha anunciat el conseller d’Educació, Vicent Marzà, durant l’acte de presentació de les xifres amb què el seu departament ha donat el tret d’eixida al nou exercici.

Segons ha explicat Marzà, el nombre d’alumnes disminueix un 1,5% respecte al curs passat, amb 764.613 alumnes (12.000 menys) que inicien les classes la setmana vinent en tot territori valencià, amb excepció de la ciutat d’Alacant, on comencen demà divendres. Així mateix, ha subratllat que en dos anys s’ha recuperat el 90% del professorat suprimit per les retallades de l’antic govern del PP, amb la incorporació de 4.508 llocs de treball docent. En total, 68.327 docents –1.443 més– estaran aquest curs a les aules valencianes.

Pel que fa a la ràtio d’alumnes per aula, la mitjana és de 22,5, tres punts menys que en l’últim curs gestionat per una conselleria del PP. El conseller ha destacat que “aquest curs no només recuperem allò que s’havia eliminat amb les retallades de l’antic govern, sinó que l’alumnat està actualment en millors condicions que abans del període de retallades; un exemple és que fins i tot hi ha municipis que tenen una ràtio màxima de 23 alumnes per aula”. “Situem l’alumnat valencià al centre de l’educació, amb més inversió per alumne i més professorat a les aules i, a més, tenim en compte que hi ha una davallada de la natalitat i no per això deixem d’augmentar en pressupost i recursos. Ja és una realitat que l’educació valenciana s’ha convertit en una eina que genera igualtat d’oportunitats”, ha afegit el conseller.

Comparteix

Icona de pantalla completa