Diari La Veu del País Valencià
El Consell Rector de la CVMC aprova el llibre d’estil d’Àpunt

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha aprovat, aquest dijous, el llibre d’estil en el qual s’han incorporat en l’apartat lingüístic 157 esmenes, que se sumen a les 50 aportacions de la part periodística. Segons un comunicat de la CVMC, aquest llibre d’estil “s’ha pensat i treballat per a l’ús del personal de tota la Corporació, però també es voldria que fóra una eina útil per al conjunt de mitjans valencians de comunicació”.

El llibre d’estil de la futura radiotelevisió pública valenciana serà remés ara a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). Després s’aprovarà definitivament al Consell Rector en una sessió que està previst que se celebre a la ciutat de Castelló i en la qual es convidarà l’AVL i els membres de la Comissió del llibre d’estil, segons han avançat les mateixes fonts. El document estarà disponible a la web de la Corporació al llarg d’aquesta mateixa vesprada.

Entres les aportacions presentades, la CVMC destaca les de cinc universitat públiques i les de la Taula de Filologia Valenciana, la Unió de Periodistes, l’AVM3J i Cercle Isabel de Villena. El Consell Rector, en la nota, ha volgut agrair la participació de tots els grups, entitats i associacions i de les persones a títol individual. També destaca la “desinteressada” participació dels membres de la Comissió del llibre d’estil pel seu treball i dedicació “en un període tan intens i curt”.

Comparteix

Icona de pantalla completa